ojojojoj! och oj igen!

Madammen i mitt liv befinner sig sedan några dagar tillbaka södderövver. Hon är i Uppland för att besöka sin hulda moder samt jubilera av ett par 60-fyllda svågrar. Terminsslutet på skolan hindrade mig att denna gång vara en prydnad vid hennes sida utan lämnade mig hemma i det regniga kylslagna Norrbotten.

Idag regnar det dock inte – än. Det år nästan soligt och hela 13 grader och ger ett tajt program med massor att göra. Både som måsten och som möjligheter. Tillgången på arbetskraft är begränsad enär livsljuset som nämnts är på resa. Yngste sonen dock på plats vilket kan vara en resurs.

 1. En möjlighet är att här på bloggen skriva ett referat av den terminsavslutningsgudstjänst vi firade på folkhögskolan i går morse och som gjorde att två tredjedelar av skolans elever nu avslutat sitt läsår.
 2. En möjlighet är att jag fortsätter med ytterligare ett inlägg med funderingar kring olika dilemman och utmaningar när det gäller förkunnelsens innehåll och hur det språkligt skall formuleras.
 3. En möjlighet är att läsa vidare i de fyra böcker jag nu håller på med – Bibeln oräknad.
 4. En möjlighet är att påbörja läsning av ytterligare ett par böcker – aktuella för olika kurser och annat kommande höst.
 5. En möjlighet är att finputsa schema kring arbetsfördelning och innehåll för konfafotboll första halvan av augusti. Sådant behöver fixas innan folks sommarledigheter börjar.
 6. En möjlighet är att göra motsvarande vad gäller Svenska kyrkans grundkurser kommande höst. OBServera pluralen. En helfartskurs blir det och med största sannolikhet även en kurs över hela kommande läsåret men på halv fart och största delen på distans via internet. Platser finns kvar på bägge kurserna. Liksom på skolans Volontärlinje.
 7. En möjlighet är att ta en lång skogochmarkpromenad medhavandes kaffeflaska och kamera alldenstund vädret som ovan nämnts förändrats.
 8. Ett måste är att å blomsterbutiken hämta en tredje reserverad planta av speciellt slag.
 9. Ett måste är att plantera plantan på far och mors grav.
 10. Ett måste är att noggrant följa matchen Holland-Danmark i fotbolls-EM – start 17.50.
 11. Ett måste är att noggrant följa matchen Tyskland-Portugal i fotbolls-EM – start 20.45.
 12. Ett måste är att fixa middag.
 13. Ett måste är att klippa gräset. Tvåfaldigt motiv: Maskrosorna blommar trots kylan och det regnar inte. Än.

Av listan ovan är det bara p13 som helt kan anförtros sonen. En del annat vore väl tänkbart men att på egen hand kunna bevaka fotbollen tilltror jag honom dock icke! Därmed är prioriteringen antydd.


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

När det gäller fotbollsbevakningen så är det väl snarare så att det är ynglingen som inte bör låta den gamle åse detta spektakel på egen hand med tanke på den ökade skaderisken

2012-06-09 @ 22:26:57
Postat av: bloggaren själv

När jag skriit blogginlägg "annonserar" jag dessa på Facebook. Där kommer ibland kommentarer som egentligen bäst passar på bloggen. En sådan ramlade in strax före midnatt på bloggaredan. Ungdomskompisen Thommy Bäckström skrev: "Prydnad vid hennes sida? Madamen skiner så starkt och vackert, att planeten bredvid förbleknar..."

2012-06-10 @ 00:31:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0