70% tjejer

Jag har fyllt år och därmed passat på att bli äldre. Det tog ett helt år sedan förra årsdagen men det året har nu gått. plus ytterligare några dagar. Naturligtvis är detta inte något märkligt i sig. Alla blir ju ett år äldre varje år. Alla mognar med en hastighet av 60 minuter i timmen vilket blir ett år om året om man plussificerar rätt.
 

Det var i alla fall torsdag förra veckan som gränsen passerades. Inte bara för solen eftersom den 21:a är årets ljusaste dag utan också den gräns som gjorde mig ett år äldre. Om man jämför med förra året. Dagen firades i stillsam ro vilket vid mina år betyder inte alls. Madammen i mitt liv sade i och för sig Grattis!! när hon om morgonkulan gick till jobbet lämnandes jubilaren sovmornandes efter att första halvan av veckan rantat land och rike kring – som tidigare berättats.

 

Tredje timmen efter detta lågmälda firande uppsteg yngste sonen ur undervåningen och muttrade en likalydande hälsning men med betydligt mer morgonguttural röst.

Min moster telefonerade. Det gör hon alltid när hennes syskonbarn, syskonbarnbarn och syskonbarnbarnsbarn fyller år. Enastående gumma. Själva prototypen för den goda mostern. Åtti plus och klar i knoppen. Den sista i sin generation på min mammas sida och klanens informationsammanhållande nav. De andra barnen telefonerade också under dagens lopp – naturligtvis – innan det blev rabarberpaj på kvällen.

Vidare: 71 personer gratulerade mig via Facebook. Tur att inte alla dom skulle ha paj. Rabarber växer som ogräs med start redan innan snön helt försvunnit men om Facebook-vännerna personligen infunnit sig hade nog inte beståndet klarat avverkningen.

 

Jag har inte kollat fördelningen hannar och honor bland mina totalt 264 så kallade vänner på Fäjjan men i gratulanthögen var det 70% tjejer i blandade åldrar. Kul för en gubbe som jag. Brukar själv använda Facebooks födelsedagsfunktion så att jag skriver ett Gott nytt år! eller nåt liknande samt ber för jubilaren i fråga. Innebär alltså ett en del gamla elever, senaste årens fotbollskonfirmander, en och annan släkting samt en del annat folk jag ofta eller aldrig träffar åtminstone en gång varje år hamnar på min förbönslista. Kanske ett tips till andra Facebookare.

 

Om Midsommaraftonen så – DÅ var stillheten över och huset fylldes med rush.

 

Lilla Tyra med lillebror Adrian och föräldrar infann sig liksom en bekant med en vuxen son med tillhörande ung dam vi aldrig tidigare träffat. Åtta vuxna + ett barn vid matbordet samt en sjusovare invid. Kul, gemytligt och festligt. Mat ute för första gången denna sommar men då i solen enär luftkylan gjorde skuggan nog så sval.

 

Bekantingarna for framåt kvällen ock om natten druttade äldsta dottern med fästman in. Betyder åtta vid bordet resten av helgen. Trevligt. När alla – utom yngre dottern med sambo – var samlade kom min födelsedag att familjeuppmärksammas mer gediget med paketer och tårta. Högen inte lästa presentböcker från i julas byggdes på något och nya frilufts/träningsskor hamnade på fötterna. Jodå! Jag har slitit ut mitt gamla par. Märkligt nog.

 

På Midsommardagen kom som hastigast – en timme drygt – trenne tidigare elever vid skolans Volontärlinje och i ett fall även Grundkursen. Från Småland, Stockholm och Piteå. Också kul. Är du så populär som lärare att tidigare elever besöker dig på semestern? undrade den äldre sonen. Mina elever skulle aldrig besöka mig! sade hans storasyster som undervisat i svenska och engelska på gymnasiet i Östersund. Jag sade ingenting.

 

På söndag tog det slut. Huset tömdes då alla drog till respektive bostäder och aktiviteter i Luleå. Bara jag och madammen kvar och en perforerad tapet. Den nya tapeten. Vi tapetserade ju om sovrummet för en tid sedan och inget hål har gjorts i tapeten. Inget! Inte för skruv eller spik eller nål. Inget sabb. Nävver!!

Men Tyras födelsedagsteckning till farfar är uppnålad. Huvudfotingen innebar att nytapeten fick sig ett första stick. Det kallas prioritering!

 

Som brukligt när barnbarnen är i närheten filmade jag lite och det fotograferades lite mer. Filmen med de två finns att beundra här på den ANDRA BLOGGEN.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Ser fram emot firandet nästa år.

2012-06-26 @ 23:11:31
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Nästa födelsedag kan det tänkas att du då fyller år som är jämt delbart med 10 ?

2012-06-29 @ 17:32:14
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0