granskogens mörka djup

Järvsö den 10 juli 2012, på morgonkvisten.

 

Käre Bloggläsius!

 

Sedan igår befinner sig madammen och jag på resa. I inte alltför arla morgonväkt reste vi söderut med målet att i Uppland besöka hennes hulda moder och ett och annat syskon*. Vi körde dock inte ända fram. I Hudiksvall tog vi högerut för att inte alltför sent på kvällskulan komma till Järvsö, en plats som jag för egen del aldrig tidigare varit i förr. Har nu sussat i en åt oss upplåten jättemysig stuga alldeles invid granskogens mörka djup och skall strax frukostera oss tillsammans med våra värdar.

 

Värdfolket är nytt folk, sånt där nytt folk som man lär känna och får gemenskap med när man har vuxna barn. Deras son och den yngre av våra döttrar – som liten kallad Snorvan – har på i öde fjälllandskap funnit och fattat tycke för varandra. Det unga paret har således vi kommit att samäga med två andra som när de var förbi på Norrbottensturné för någon vecka sedan bjöd oss att titta förbi på vår tur ned åt Schwärje – som Sara Lidman kallar allt territorium nedanför Vännäs.

 

Egentligen riktigt kul det där med vad barnen ställer till. Visst har man tidigare blivit bekant med deras klasskamraters och kompisars och lagkamraters föräldrar men när de är vuxna som vill framtid tillsammans blir det som lite extra – fast jag vet inte riktigt hur jag skall förklara det. På samma vis är det ju med det Luleåpar som vi samäger barnbarnen Tyra och Adrian med. Jag kommer liksom att känna igen mig i mina egna föräldrar som träffade mina svärföräldrar för första gången i samband med att vi gifte oss – avstånden Tierp-Luleå hade ju liksom lagt hinder i vägen innan – och utvecklade en stor vänskap och ett stort förtroende för varandra genom åren. Detta givetvis främst men inte enbart utifrån att de samägde oss och med tiden en knippe barnbarn.

 

Så nu är vi hos Snorvans svärföräldrar i den mörka granskogens bryn.

Skall frukostera. Bild kommer vad det lider. Och kom.

 


*  Tro nu inte att bostaden hemmavid står öde och övergiven bara för att vi är på vift. Folk finns där!


Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

jag vet inte vad det är för kalender som används i LillBabs-Land men i övriga Sverige skrivs innevarande månad men l och inte n

Svar: Rättat!
stigstrombergsson

2012-07-10 @ 09:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0