björk lider 5 - hemma

 
Jodå!
Så kan det gå.
 
Blogginläggsserien med rubrikens Björkliden-ordlek under kategorin Speciella resor blev kortare än planerat. Vi – madammen å jag – är åter i bostaden på hemorten. Vi har inhiberat andra delen av de fjällplaner vi hade.
 
Den första delen – att besöka dottern med sambo – fixades utan mackemang. Det var kul att träffa dem, se hur fint de har fått det i sin bostad samt vara ute på fjället om dagarna. Allt prima. Vädret var växlande med sol och blåst en dag, lite regn och blåst en annan dag och alla möjliga sorters klimat den tredje dagen. Sådana omslag och variationer gör som inget när man efter typ 6 timmar ändå kan komma inomhus.
 
Fjälleriets andra del var tänkt som en smärre tur med säg två till tre nätter i tält och dagarna fyllda med naturupplevelser och bloggvärda funderingar av skilda slag. Dock blir man inför tält och sovsäck lite mer kräsen vad gäller väderleken. Långtidsprognosen på bilden ovan stärkte inte motivationen. Regn och låg temperatur med risk för snö på högre höjd. Att få sådant väder något dygn när man är på tur får man räkna med men att sticka ut när inget annat lovas känns lite uggligt. Men visst är det lite av en besvikelse. Onekligen.
 
Serien björk lider får därför med detta inlägg sitt slut. Ändå var det en speciell resa.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Man ska inte kolla på väderprognoser så mycket.

2012-07-25 @ 01:07:51
URL: http://torbjornlindahl.blogg.se
Postat av: bloggaren själv

Håller i princip med om att man inte skall tokläsa vare sig smhi eller yr.no för mycket. Bilden visar dock vad norskarna sa om vädret i Björkliden. Långvädret för hemorten kollades också och skillnaden var markant. Därav resan hem.

2012-07-25 @ 09:17:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0