björk lider 3

Kanske är det dags för en liten högkvalitativ uppdatering såhär om söndagsmorgonen. Att den blir kvalitativ är självklart då fjällvistelse alltid innebär varierande livskvalitet av gediget slag och att det blir högkvalitativt hör samman med att jag befinner mig ganska högt upp. Björklidens järnvägsstation (som när jag ser genom fönstret befinner sig på andra sidan de två spåren) ligger 420 meter över havsytans nivå vilket egentligen inte är speciellt högt men då poängen med fjällvistelse är vandringar mot högre belägna mål måste vistelsen här rimligen vara högkvalitativ – eller hur.
Madammen och dottern sussar än så länge men mågaämnet traskade just iväg till jobbet på turistanläggningen. Kvalitativt lugn och ro alltså.
 
Igår var det gråmulet, växelvis regn och ihärdig kraftig västlig vind och sisådär 10 grader hett. Stugsitteriets frestelse föll vi dock inte alldeles för. Vore för hemskt om så varit fallet. Traskade i stället iväg västerut till Rallarkyrkogården, svängde höger upp till Kratersjön och sedan tillbaka till boendet. Knappt en mil i lätt regn och snålblåst. Sedan stugsitteri!
 
Vad det blir idag är inte lätt att veta. Beslutsfattarna sover ju än. I natt har det fallit snö på topparna och på www.yr.no visar Værvarsel for Björkliden Fjällby, Norrbotten (Sverige) växlande molnighet, 6-10 grader, svag vind och mycket lite nederbörd. Här nere. På högre höjder fungerar naturlagarna så att vindstyrkan höjs samtidigt som temperaturens sjunker. Detta værvarsel är för idag. I morgon från lunchtid ungefär och sedan framåt veckan spås det regn.
 
Gissningsvis blir det inte någon längre tur med ett par tre tältövernattningar denna sommar. Att ge sig iväg på sådant och efter ett par dagar få regn och blåst är en sak,. Att starta i det utan prognos på att det slutar längre ram under vandringen känns inte lika hett. Sånt gick an när vi var dubbelt så unga som nu ungefär. Troligen blir det hemresa i morgon. Langtidsvarsel for Älvsbyn, Norrbotten (Sverige) visar i vart fall på sommar.
 
Tänker du be för muslimer under Ramadan?
Så lyder en fråga ställd på tidningen Dagens hemsida. Jag återkommer i ärendet.
Nu ska vi frukosta oss samt packa ihop och ge oss ut. Bilden är från igår.

Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Jag med fru hade planer på att åka upp till vår fjällstuga i trakterna av Arjeplog, men vädret avskräcker, vi avvaktar hoppas på bättre väder. men här i kusten nu +15 C lätt duggregn.

2012-07-22 @ 11:16:28
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/
Postat av: Gunilla

Gissade att ni var i fjällen. Åkte förbi er igår och såg att dörren var låst.
Här i stan är vädret något bättre än det du beskriver. Ha det gott!

2012-07-22 @ 12:46:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0