årskrönika?

Årskrönikor haglar det av. Sport, politik, mer sport och en massa annat.
Varför skulle inte också jag då kunna årskrönikera lite?
Så tänkte jag och började glutta i bloggen i tanken att sådant jag bloggat om under 2012 rimligen är sådant som hänt och därför skulle kunna bli ämnet för en krönika. Månadsvis är det ju lätt att se. Bara klicka sig fram till höger. Typ. Och jag fastnade redan bland januariinläggen.
 
Detta ids jag verkligen inte!
Jo, så tänkte jag. Fullt så intressant är inte mitt bloggande att jag gitter glutta igenom det en gång till. Skulle någon läsare eller läsarös vara intresserad så kan vederbörande ju faktiskt forska själv. Och skriva en avhandling i saken. Om den ids.
Men jag tänkte vidare: Kategorierna skulle kunna vara sökvägen. De är också klickbara till höger fast blir lika mycket – typ. Varje Bloggläsius och Bloggläsiös kan göra det själv. Och skriva en rapport.
 
Så det blir ingen årskrönika såhär på Nyårsaftonens kväll sedan barnbarnen somnat.
 
Jo – det är rätt uppfattat! Barnbarnen Tyra och Adrian är kvar.
Den sov och matträngsel jag berättat om i tidigare inlägg är dock rejält upplöst. Döttrarna med respektive samt barnbarnens föräldrar har rest till nyårande på olika andra håll men de små blev kvar.
När man heter Tyra och är två år och tio månader leker livet för det mesta. Mycket prat. Massa aktivitet. Väldig vilja. BångsTyra skulle ibland inte vara ett helt oförtjänt smeknamn. Men inte så att hon är bråkig eller destruktiv! Hon har bara SÅ mycket att besTyra – särskilt när man tänker att hon skall göra något annat. Det är hon som på bilden håller i sitt nyårstomtebloss.
Lillebror Adrian är åtta månader och han ler hela tiden. Skrattar faktiskt åt allt. Gör ljud, drar sig upp i stående och tittutar. Skulle definitivt kunna kallas Glad-Adrian – något som lätt dras samman till Gladrian.
Men nu sover bägge två. Peppar, peppar.
 
Familjemässigt blev – kan nog anas av det ovanstående – 2012 ett Gott år. Både jag och madammen har fått vara och är friska. De fyra barnen med anhang likaså. De arbetar eller studerar. Allt verkar flyta på. Och till skillnad från förra nyåret finns ju nu två stycken i nästa generation.
 
Jobbet har också knallat på. Deltagare i olika former av Svenska kyrkans Grundkurs, elever vid andra linjer, ungdomar inom Konfafotboll och personer som valt att vara med i olika korta kurser har varit mycket positiva inslag som det hänt att jag tidigare berättat om på bloggen. Annat mer långsiktigt framtids- och förändringsarbete går stundom mer trögt men samtalen i de sakerna förs på arbetsplatsen, inte här.
 
Kyrkligt sett har det snart passerade året inte bjudit på något nämnvärt debattbart – egentligen. Varken lokalt, regionalt eller nationellt. Det publicerade förslaget till ny Kyrkohandbok förmår liksom inte (ännu) väcka några starkare känslor i press eller annorstans. Det jag skrivit här i saken har inte heller gjort att kommentarfältet svämmat över. Kanske blir temperaturen högre nästa året då det ju är kyrkoval och allt. Vad vet jag.
 
Vad gäller bloggandet har jag på denna blogg och ANDRA BLOGGEN sammantaget publicerat en bit över över 200 inlägg och det tycker jag själv är ganska flitigt. Kvaliteten på dessa kan diskuteras men hur som haver det har varit ett för mig intressant sätt att behandla mina egna funderingar, händelser och intryck. Vad andra tycker struntar jag i. Eller försöker strunta i.
 
Med denna text utlagd i cyberrymden går jag till att vänta in det nya året. I Evangelieboken har Nyårsdagen temat I Jesu namn och så skall ett nytt år börjas. Jag hoppas att det som varit gott för mig och de mina, för dig som läser och de dina samt för alla andra människor skall få fortsätta att vara gott även 2013. Jag hoppas att det som varit mindre bra, för en del människor rentav ont, skall få lindring och sin lösning – I Jesu namn.

Kommentarer
Postat av: Dessa mina minsta bröder

Bäste bloggkollega blir imponerad av att du åstadkommit "en bit över över 200 inlägg " själv summerade jag till 141 artiklar under året.

2013-01-01 @ 14:34:46
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0