som jag tidigare sagt

Jag märker oftare och oftare att jag oftare och oftare säger som jag tidigare sagt... Troligen är det tecken på att jag har mindre än ett år kvar till att nå åldern av ett halvt dussin decennier och med så mycket ungdom bakom sig är det ju mycket som blivit sagt. Anledningen att säga som jag tidigare sagt kommer oftare och oftare och kan anspela på ganska mycket av litet av varje.
 
Detta var en väldigt rörig inledning på ett blogginlägg om intressanta saker jag tagit del av när jag surfat runt på nätet på diverse hemsidor där det står sånt som jag tidigare sagt – om än inte alltid bloggovis.
 
Lars B Stenström är kyrkoherde i Olaus Petri församling i Örebro och tidigare varit chefredaktör för Kyrkans Tidning. Till hans blogg når man lättast härifrån genom länken dagens kyrka långt nere till höger. Han skriver här i inlägget Nu bryter kyrkan med sin egen historia av lokal demokrati lågmält och knivskarpt om ett elände i Svenska kyrkan som jag tidigare sagt saker om i olika sammanhang: direktval till kyrkans styrelse på nationell och regional nivå gör att de börjar sväva i sina egna nomineringsgruppspolitiska världar i brist på koppling till lokal-församlingarna. Givetvis vore det bättre om man i kyrkan valde den lokala styrelsen demokratiskt för att de valda sedan i indirekta val skulle utse Stiftsfullmäktige och Kyrkomöte. Något som jag tidigare sagt.
 
Tidningen Dagen på nätet innehåller något om vilket jag kan säga som jag tidigare sagt. Det rör sig om ett par upplysande artiklar om den ”nu-är-det-nära-att-vi-anfaller-Iran”-stämning som finns i Israel. I inlägget rättning mittåt? ordade jag för några dagar sedan i saken och hävdade att svensk allmänhet nog inte genom media fått information om hur allvarligt läget är. Dagen-artiklarna här och här är faktiskt de första större rubrikerna i ärendet jag mött. Gissningsvis beror detta på att Dagens läsare per kilo kroppsvikt är mer intresserade av Det heliga landet än medelsvensson i sin lätt överviktiga allmänhet.
 
Den regeringstrogna Jerusalem Post innehåller idag en intressant debattartikel i samma sak under rubriken War-ning on Iran. Jag publicerar inte min översättning utan hänvisar bara till den här så att du, noble Bloggläsius, får anstränga språkkörtlarna lite själv. Läs kommentarerna efteråt så ges du många exempel på taktiken ”skjut budbäraren när budskapet inte passar”.
 
Oppositionstidningen Haaretz har hemfallit åt samma sorts snålhet som Dagen och Lokala Världsbladet alias Piteå-tidningen. Blaskorna har infört ett system som innebär att de vill ha en liten slant av mig för att jag skall kunna läsa mer än rubriker och korta inledningar till de flesta artiklar. Ingen vidare fri press alltså. I Haaretz kunde jag bara läsa några rader om detta. Dagen är som jag tidigare sagt påtagligt Israelvänlig och har inte (ännu) valt att berätta händelsen för sin i stora stycken kristsionistiska läsekrets. Undrar stilla om man gjort en annan bedömning om det varit palestinska ungdomar som försökt lyncha israeliska och inte tvärt om.
 
Utöver detta kan sägas som jag tidigare sagt andra dagar att vädret i Älvsbyn varit varmt. Riktigt varmt. Temperaturmässig bronsmedalj slaget av någon skånsk ort och Skellefteå med bara tiondelar. Lite väta från ovan skulle inte skada – faktiskt. Skulle stimulera blåbären samt ge växtfart åt gräsmattan. Typ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0