inte 2-siffrigt!

Sommaren 2012 kommer inte att hamna i historieböckerna som tidernas solochbadperiod. Svalt har det varit som mesta tiden så vändstekning å sandstrand har liksom varit en slapptivitet jag inte ägnat mig åt, inte heller bad i sjöar och vattendrag.

Fast nu har det blivit varmare. Enligt smhi var det 24 grader i älvsbyn igår vilket innebar att det bara fattades en halv grad så hade vi haft varmast i landet. Idag har det också varit varmt. Rejält varmt. Faktiskt baddags!

Doppet skedde på ren vilja. Det går ju som inte att vara helt obadad under en sommar. Vore vulgärt. Man måste bita ihop – typ. Vilket var enda sättet att få tänderna att inte skallra ohejdat när tårna doppades i älven sex minuters promenad från förstukvisten. Jag stod inför årets första dopp och känslan fanns att det kanske skulle bli livets sista. Men det genomfördes. Jag alltså badad. Snabbt. I 1-siffrigt vatten. Inte en chans i världen att det skall stå en tvåa som förstasiffran när det gäller gradtalet. Sonen var tveksam också om det skall vara en etta med.

Sedan resa till Luleå för att önska Tyras och Adrians morfar välkommen in i åldern av mognad och visdom enär mannen ifråga fyller 50 idag. Trevligt. Mat å tårta å grejer. Hann dessutom titta in till den familj jag hastigast nämnde i förförförra inlägget – det med den oborstade rubriken – och som bor bara fem villor från Tyras och Adrians morföräldrar.

Utöver allt detta nämnda måste jag tillstå att jag fortfarande är kvar i konfafotbolleriets värld. Har en jättefiffig idé om hur vi skulle kunna få emiren av Qatar att ställa upp. Om han som ett engångsanslag skulle ge 1% av vad han avlönar Zlatan varje år vore verksamheten säkrad till 2062 – fast då måste både jag, vi och han våga tänka utanför lådan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0