jerusalem ropar

Det har kommit en vädjan från ledarna för de kristna kyrkorna i Jerusalem med anledning av händelserna denna vecka. Vill på detta sätt föra den vidare. Vill man ta del av den engelska texten finn den här.

Kommuniké från ledarna för de kristna kyrkorna i Jerusalem.

Inför den kommande generalförsamling FN i september 2011 och begäran om en palestinsk stat, känner ledarna för de kristna kyrkorna i Jerusalem behov av att intensifiera böner och diplomatiska ansträngningar för fred mellan palestinier och israeler, ser detta som den lämpligaste tidpunkten för en sådan möjlighet, och vill upprepa följande principer som vi är överens om:

1. En tvåstatslösning tjänar freden och rättvisan.
2. Israeler och palestinier måste få leva var och en i sina egna självständiga stater med fred, säkerhet och rättvisa, respekt för mänskliga rättigheter och enligt folkrätten.
3. Förhandlingar är det bästa sättet att lösa alla återstående problem mellan de två sidorna.
4. Palestinier och israeler ska visa återhållsamhet oavsett resultatet av omröstningen i FN.
5. Jerusalem är en helig stad för dem som följer alla de tre Abrahamitiska religionerna. Där ska alla människor kunna leva i fred och ro i en stad som delas av de två folken och de tre religionerna.

Därför uppmanar vi beslutsfattare och människor av god vilja att göra sitt yttersta för att uppnå den efterlängtade rättvisan, freden och försoningen mellan israeler och palestinier så att profeten Davids profetia blir levde igen:

"Godhet och trofasthet möts, fred och rättvisa omfamnar varandra." (Ps. 85: 11)


Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Håller fullt med om tvåstatslösning, fred, säkerhet och rättvisa, förhandlingar, återhållsamhet, fred och ro.Men det är ett mål svårt att nå med alla krigiska och fanatiska aktörer. Suck.

2011-09-23 @ 12:10:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0