halva stiftet runt

Jag är i Jäkkvik och det är tisdag kväll runt 23 på kvällen. En lång dags långa färder har nått sitt slut. Aftonbön är bedd i kapellet – därifrån bilden – och kvällsfikat fikat. Två grundkurser på plats.
Fast det började i morse. Egentligen igår då bägge de varianter av Svenska kyrkans grundkurs som studerar vid folkhögskolan sorterade in sig i bilar och for till fjälls. Vi brukar göra så andra veckan höst-terminernas helfartskurs är inne. I år anslöt också den ½-fartskurs på modifierad distans som är här för sin femte så kallade innevecka – de påbörjade sitt arbete i början av året.

Men jag förblev hemma igår då jag hade annat inbokat idag. Två sammanträden.
Detta innebar att jag satte mig i fordonet 06.15 i morse för att styra kosan till Skellefteå varifrån och varuti jag skulle sammanträda för fulla muggar. 08.00 rådslag över videolänk kring kurs- och fortbildningsfrågor med systerfolkhögskolan Edelvik, studieförbundet SENSUS och Stiftskansliet. Viktigt. Sedan klockan 10-14.30 stor planering inför stiftets Internationella dag i Älvsbyn den 11 februari nästa år. 14.30 i bilen igen och 27 mil senare framme för att ansluta till eleverna och arbetskamrat i Jäkkvik. Sammanlagt ungefär 40 mil alltså. Och 16½ timmars arbetsdag – ungefär.

Blev något viktigt gjort?
Sammanträden i sig är ingen garanti för viktigheter men jag tror nog det blev vettigt. Bilkörning är riktigt död tid men man tänker en del som man sedan har glömt när det kommer fram till att man skall skriva mer det man tänkt angående kommande föredrag, lektioner osv. Så lite blandat blir det.

Hoppas vädret blir utevänligt i morgon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0