korthugget


Det är lördag idag.
Lördagar brukar jag blogga.
Blogga är att skriva.
På bloggen.
Som nu.
Om vad?
Vad att beblogga?
Vad på tapeten?
Vad vill läsaren jag skall berätta?
Eller tycka om?
Eller tycke till om?
Andra bloggare bloggar.
Tobbe Lindahl är en.
Har skrivit om omdop.
Här.
Mycket intressant.
Läsvärt!
Håller med honom helt och fullt.
Dag Sandahl likaså.
Bloggar alltså.
Skrivit om en annan sak.
Träffsäkert!
Här.
Håller helt med.
Själv läser jag en bok.
Irriterad.
Berättar om den senare.
Höll föredrag i veckan.
På onsdag.
Om vad som är reformert.
Och inte.
Blev likt vad jag skrivit förr.
I slutet av augusti.
Om reformert hot.
Fortsatt terror i Syrien..
Andra arabländer trevar demokrati.
Framåt.
Israel backar.
I demokrati alltså.
Genom nya lagar.
Tyvärr.
Bygger bara nytt.
Olagligt.
Ingen vinter i sikte.
Än.
Ids inte ens klaga.
Äldre vanvårdas.
Skattemedel tas ur landet.
Kapitalet profiterar.
Regeringen kovänder?
Hum-hum tro´t!
Berlusconi har avgått.
Reinfeldt sitter kvar.
Hmm…  .
Jag sitter också.
Snarare satt.
En stund.
Elev tog bild.
La den på Facebook.
Var lugn.
Jag spelar inte!


Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Håller med.

Blask dåligt.

AB blaskigast.

Ibland läsvärt.

Andra källor ett måste.

Israel bygger.

Lagligt eller olagligt?

Fler bostäder hemskt.

Inom bygränser lika hemskt?

Låt dom trängas.

Fös ihop dom.

Vem är domare?

Svenskar?"Sverige sponsrar antiisraelisk broshyr" i Y-net news:

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4150368,00.htmlBloggare bidrar.

Ensidigt.

Aftonbladiskt.

2011-11-21 @ 14:42:21
Postat av: bloggaren själv

A-K Roth!

Först: Kul att du nappade på mitt stilistiska försök.

Sedan: Illegaliteten att låta sina medborgare flytta in i områden man inte äger har vi diskuterat förr och behöver inte upprepa nu. Man förhandlar sig till erkända gränser och bygger och flyttar sedan, inte omvänd ordning.

Dessutom: Den länk du hänvisar till ger en oerhört kortfattad och vinklad beskrivning av vad för material det är frågan om. Amerikanska och israeliska läsare som inte behärskar svenska ges intrycket att broschyren är militant och demagogisktanti-israelisk – vilket inte är fallet. Pingströrelsens Israelvänliga tidning Dagen berättar mer fullständigt och redovisar tankar hos dem som tagit fram materialet och kritikerna:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=284535

Bästa uppfattningen får man givetvis om man läserbroshyren själv. Googlar man Palestinagrupperna hittar man materialet i pdf-format samt redovisning av kritiken och svar på kritiken.

http://www.palestinagrupperna.se/files/pgstema2011.pdf

2011-11-21 @ 22:20:44
Postat av: A-K Roth

Har kanske missuppfattat igen, minns nu sedan jag skrivit följande att du antagligen inte vill ha mina synpunkter. So sue me! Men för mig öppnade det dörren:Kanske den "bästa uppfattningen" ändå finns i denna broshyr. För den hoppar direkt in propagandisternas värld, jag noterar direkt en lögn från Anna Wester (500(!) barn dödades i kriget mot Hamas, t.ex), artiklar med de ena anklagelserna efter de andra, speciellt utvalda fotografier som bara har ett syfte: visa israelernas omänsklighet. Andra grupper kunde göra samma om palestinska ageranden. Men för skattepengar?Ormestads och Westers försök att motvisa kritiken mot dessa ords skadliga och orättvisa framställande imponerar inte. Det blir defensivt och fanatiskt. Det är tydligen mycket viktigt för PGS att använda dessa falska liknelser i denna skrift och att försvara propagandaorden - med bidrag från svenska skattebetalare. Inte rätt. Inskränkt att behöva lita sig till missvisande propagandaord.Tutu dyker upp som på beställning. Jag tänker, jaha nu är han här igen, även om han har fel. Det finns ju inga raslagar. Som luttrad läsare av ensidiga anklagelser under ett tiotal år kan jag inte gå på den information som sprids av PGS och dess talespersoner, bland dem Anna Wester. Kritik mot statsunderstöd av PGS har funnits under många år. Detta var första gången en minister uppmärksammade. Bra att de får upp ögonen.Inte en gång under åratal av attacker - tiotusentals - kunde Anna Wester skriva i PGSbloggen om Sderot. Det som Israel och judar utsätts för av palestinska terrorgruppergrupper - och det samma grupper utsätter palestinier för - existerar inte i PGSs värld. Israeliska ageranden sker enbart av demoniska avsikter och utan provokationer.Broshyren genomsyras av underförtstått avlegitimerande av judarnas aspirationer om ett hemland i sitt uprsprungsområde där judisk närvaro och kultur är genomgående under millenia. Ormestad och Wester ser judarna som ett slags främmande folk i sitt eget ursprungsområde och gör - i min uppfattning - en bra jobb i att demonisera och avlegitimera den judiska staten, trots att de förespråkar tvåstatslösning.När rubriken är så propagandistisk och demoniserande - underrubriken är politiskt sett problematisk också - har man satt en ribba och den ribban är oanständig, politiserad, propagandisk och går emot vad svenskt statsbidrag borde stödja. Dessa personer och gruppen har all rätt till sina åsikter. Men i min syn ska inte svenska skattebetalare sponsra en sådan broshyr.Varför kan inte PGS bara ta donationer från individer som stöder deras inriktning?

2011-11-25 @ 15:24:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0