frosthöstTog en längre promenad idag om lördagen – noga räknat igår. Den kortare av våra vanliga rundor men med en liten omväg och åt andra hållet. Vad gör man inte för att vara lite vajldändkräsi. Alltså in på samhället och vidare till kyrkogården för att se hur mamma och pappas grav ser ut såhär efter ett par dygn med minusgrader som fryst ned luftfuktigheten till markiskristaller. Det är fint på kyrkogården.


Sedan upp i skogen bakom begravningsplatsen. För ett par år sedan råkade en joggare ut för ett björnmöte just där men det hindrar inte mig. Särskilt som nallarna vintersussar nu. Går man då ostlig riktning med vridning sydvart kommer man snart – vid en mast – upp på kammen av en skarp rullstensås som går ganska parallellt med älven. Jag gick inte där. Vred av åt höger lite tidigare på en annan skogsbilväg och kom att gå nedanför åsen men inte på älvsidan utan andra sidan – den västra. Där finns en sjö som minusgraderna frusit till. Och alldeles tyst.

Och så upp på åskammen vidare lite söderöver men vände efter ett tag. Gick ner för branten – med druttande på arschlet – så jag kom till landsvägsbron för att följandes älven gå hem och dricka kaffe. Avslappnande meditativ och tankefylld promenad – indeed.


Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Tjusigt!

2011-11-13 @ 07:53:55
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: SSu

Härliga höstbilder!

2011-11-13 @ 13:00:47
URL: http://stigsundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0