vår nu?

Det är verkligen fina dagar. I helgen kom det nysnö och sedan har ett högtryck parkerat på ett sådant sätt att det är mellan tämligen och rejält nattkallt samtidigt som solen gör att det mitt på dagen är bara ett par minusgrader men fortfarande kallt i snön. Noggrann mätning av både luft. Och snötemperatur kan man hitta här.

Det är alltså alldeles toppen för att motionsåka skidor. Inga vallningsproblem förelåg och vädret var bara finemang – som vårvintrar brukar vara – när jag idag strax efter lunch tog mig en dryg timme i spåren. Riktigt skönt.

För det är väl det det börjar vara nu? Vårvinter alltså. Inte vår för det innebär barmarksfläckar och smältvatten. Men vårvintern som fortfarande är minusgraderad samtidigt som det är solljust något alldeles in i vassen.

Första rejäla vårtecknet kom i alla fall nyligen här i Norrbotten. Igår – eller var det månne i lördags – inföll det: säsongens första insändare i Lokala Världsbladet med klagolåt över nyligen framtinat icke tidigare av husse eller matte upplockat hundbajs. Bajsinsändare är skitsäkra vårtecken – typ.

Så nog är våren på gång...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0