flera eventualiteter

Mycket står och väger just nu.

Funderingar på vilka länkar jag här på min blogg skall länka till är en sak. En låter jag försvinna alldenstund susanna goes malawi inte längre är i volontärverksamhet utan numera turistar sig genom Öst-Afrika innan hon snart återbeträder fäderneslandets magra jord. Just som volontärarbetare stod hon för händelser jag tänkte eventuellt skulle kunna vara intressanta för läsekretsen.

Biskopsval har hållits i Göteborg – ett event som egentligen inte berör mig nämnvärt annat än att jag tycker det är intressant. Valets första omgång gav inte resultatet att någon av de aktuella fick mer än var annan röst och därför blir det en ny vända mellan ettan och tvåan. Hur de röster som igår fördelade sig på de andra kandidaterna då fördelar sig på de kvarvarande beror nog på många eventualiteter jag inte har koll på.

Opposition i Tunisien tyckte världen var roligt. Omvälvningen i Egypten gladde samma värld. Upproret i Libyen, Jemen och Bahrain fick också uppmärksamhet men nu har eventualiteterna flyttat fokus. Jordbävning, översvämning och läckande kärnreaktorer i Japan gör att diktatorerna i arabländerna nu är fria från internationell uppmärksamhet och kan krossa sina folks önskemål om frihet och förändring. Khadaffis knektar löper amok i Libyen och västomhuldade diktatorkungar i Saudi-Arabien och Qatar kan likt främmande ockupanter bistå sin likaledes västomhuldade diktatorkungskollega i Bahrain.

Gräsligt många olästa böcker travar sig i tillvaron. Både sedan gammalt köpta, tidigare av andra fådda, helt nyinhandlade, någon fjärrlånelånad och ett par ännu inte beställda. Verkligen en fråga om eventualiteternas spel vad gäller hur tid till allt läsande skall kunna fås fram och vilka av de litterära verken som eventuellt tränger sig före de andra i kön.

Att en nykomling i hockeyns elitserie i en kvartsfinalserie skulle slå ut fjolårsmästaren är en eventualitet som aldrig tidiga realiserats. Igår hände det då AIKå slog ut HåVesjuttiett. I kväll blir eventuellt också mitt favoritlag Luleå klart för semifinal. Matchen går på teve med start klockan nitton å tie och missas inte. Kvällens avsnitt av danska serien Borgen får jag nog därför se när programmet går i repris då det kommer att handla om kanalkrock med hockeyn. Dock gissar jag att holmgången i Luleå kommer att vara över till efter Borgen då kvällens avsnitt av The Event sänds – om 244 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0