elitserien över - nästan

Så är semifinalspelet slut och Elitserien är över för det nordligaste laget. Luleå stift – jag gillar att tänka i kyrkliga kategorier – har nu bara ett lag kvar och det gör att allt hopp inte är ute. Semifinalspelet var en gastkramande rysare och god reklam för hockeyn i övre Norrland. Innan spelet går vidare vill jag dock med läsekretsen dela det kväde jag skaldade och kvad strax efter det att hesa Fredrik i Coop arena hesat sitt för säsongen sista hes – eller hur det nu heter. Melodin är rätt känd julgransplundringstrudilutt ikväll lämpligen gnolad i depp dur.

Nu är hockeyåret slut, slut, slut,
Skellefte-stchaan slog Lule ut, ut, ut.
Noll två bidde fyra två,
trist att så det skulle gå.
Det var inte roligt!

Luleå mot Färjastad, -stad, -stad
hade gjort mig riktigt glad, glad, glad.
Nu Skellefte blir mitt hopp
att sätta Norrland högst på topp
som nästbästalösning.

Nästa år blir nya tag, tag, tag,
och då kommer vårat lag, lag, lag,
med list och kämpaglöd igen,
då kommer Luleå, vårt gäng
att ta sig till finalen.


Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd ironiserar

Haha, den va bra.

Jag sa på jobbet, vilken tur att det blev klart, pucklirarna måste ju ha slut på sina semesterdagar för länge sen. Då fick jag veta att de jobbar med det här och har lön, bra lön till och med! ;)

Dra på trissor! Det måste ju vara någon som är lättlurad som betalar. Då påstod de att det gör vi alla på olika sätt. Hmm.

2011-04-01 @ 17:45:31
Postat av: Jan Andersson

En oväsentlig fotnot till detta är att här har den käre bloggaren och jag ytterligare en sak som är "tvärsemot". Jag gillar som tidigare nämnt vårslask för det förebådar sommaren. Jag har däremot inte det minsta till övers för sportande på tävlingsnivå, det är för mig förknippat med så mycket antikristna saker, främst att sporten självt vill på bli Gud så att säga.

2011-04-06 @ 06:24:03
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0