bloggeribröte

Denna fredagskväll när massor av mina medmänniskor arbetsmätta efter en vecka planerar och genomför så kallade ”fredagsmys” ser jag mig nödd och sakad att lite förstrött i ett kort inlägg nämna sådant jag skulle kunna ha bloggat om i helgen om jag haft tid.

Utifrån inlägget kyrkspetten tillbaka har jag i ett ordbehandlingsprogram påbörjat ett längre skrivande om hur det hackas på korset, men nu mer bildligt menat. Ett sådant hackande är hur en del så kallade ”teologer” vänder sig från talet om den utgivande Guden som med Jesus försoningsdöd gett förlåtelsens och framtidens möjlighet till ett av ondska och skuld drabbat människosläkte. Ett exempel på en sådan ”teologisk” hackespätta hittar man i denna debattartikel. Undrar bara om det ar tomhet i det teologiska och moraliska huvudet som skapar hennes hackleri eller om det är hyckleriet – stavningsvarianterna är medvetna – att vara präst och tro så som lett till hjärnsläppet. Det hade jag velat skriva mer om – om jag hunnit.

Äventyren och överläggningarna i Sigtuna skulle kunna beskrivas med utgångspunkt i inläggen senadrag 1 och resa i tid 1 – men det hinner jag inte heller. I sådana funderingar kring de kyrkliga utbildningarna (eller inbillningarna) skulle det dessutom inte vara möjligt att förbigå den prästmadam som inte fattat något så grundläggande i vår kyrkas ordning och teologi som att det är präster som förvaltar sakramenten. Återigen ett teologiskt hjärnsläpp eller – vilket vore än värre – en medveten egenmäktighet. Men det hinner jag som sagt inte skriva om*.

Ishockeyslutspelet nödgas jag lämna därhän trots att det går glädjande bra för Luleå.

Nordafrika, Arabvärlden, Palestina etc måste också passeras obebloggat liksom Japan och valet av ledarsosse med både humor och mustasch. Varför honom när jag dessutom har skägg och är långhårig?

Torsdagens kontraktskonvent – samling för präster och diakoner – om sex, makt och pengar till frestelse och fall för kyrkligt anställda tvingas jag också släppa. En viss förmåga hos både biskop och kontraktsprost att glömma kvar viktiga pinaler – mobiltelefon respektive Bibel – skulle kunna ha nämnts kärt och humoristiskt. Att en del av kontraktets församlingar väljer att i förväg reservera vikariat- och feriearbeten åt de anställdas barn kan väl i sammanhanget anses ha en mer betänklig bäring till konventets tema. Det sättet att inte behandla alla intresserade kyrkotillhöriga lika har inte koppling till temadelen sex men väl till hur man utövar makt och handhar pengar. Men som sagt: det hinner jag inte skriva syrligt om.

Varför denna tidsbrist då helgen stundar?

Svar:
I morgon kommer konfafotbollisarna till folkhögskolan.
Nästa 40 ungdomar för en av förträffarna som hör samman med konfafotboll 2011.
Start i morgon förmiddag och full körning till söndag ca 15.

När konfissarna och konfissorna slutar har havfartsvarianten av Svenska kyrkans grundkurs redan anlänt för sin andra innepåskolanvecka fylld av flitiga studier till och med torsdag.

Bara som en inblick i vad jag inte hinner beblogga denna helg. Säkert har jag glömt en del.



*  Det egendomliga att det datum senadrag 1 publicerades innebar en besökstopp vågar jag inte alls spekulera kring fast jag är förundrad. Viktiga saker hoppar mina läsare över men vadkramp fascinerar tydligen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0