en av 47

Jag måste tillstå att det ibland händer att rena bagateller gnager sig fast i sinnet och att sådant jag med rätta bara borde låta passera oproportionerligt lämnar stark eftersmak. Igår hände en sådan sak.

Jag hade redigerat en så kallad Tyra-film och i Word skrivit texten till inläggen kalas och fullt hus på denhär bloggen och trädgårdsdax på den blogg där Tyra-filmer publiceras. Fylld av positiva familjekänslor öppnar jag redigeringsverktyget för att lägga in materialet och ser då i en sammanställning att det kommit en kommentar till ett tidigare inlägg. Detta är inget ovanligt alls. En av de poängerna med bloggandet är kommentarer.

Om kommentarer kan sägas att det vanligen är relativt färska inlägg som kommenteras – typ de 2-3 senaste. Äldre inlägg hamnar liksom under ”läshorisonten” vilket gör att kommentarer till dem blir väldigt sällsynta och mestadels verkar vara av någon form av spam med texten Nice site! Keep up the good work! eller liknande. Dessa brukar jag ta bort – givetvis.
Ibland – men mycket sällan – har dock någon hittat något rejält gammalt och kommenterat där vilket då i praktiken inte blir synligt då nästan inte någon läser så långt ”under horisonten” – om läsaren förstår vad jag menar.

Igår fann jag att en Michael Nyqvist – det finns 47 i landet med den stavningen – hade kommenterat mitt inlägg knall och tonläge från augusti 2009 där jag bland annat bekymrat funderat över det ”kristliga tonläge” jag mött här och var på nätet (dock inte i samtalet på min egen blogg) när det kommer till frågan om Israel-Palestina. Nu nästan två år senare har den 12 Juni 2011 klockan 19:42 denne  Michael Nyqvist – jag tror inte det är den välkända skådespelaren –från en dator med IP 81.233.238.55 lagt in den uppbyggliga kommentaren: Känns det bra att tjäna satan?

Givetvis är en sådan reaktion en skitsak som bara borde få passera. Ändå gnager det sig fast i sinnet då jag faktiskt tycker att aggressiva demagogiska oförskämda fasoner av den typen inte är lämpliga och därför inte bör få passera opåtalat. Jag har mailat honom denna text:

Du skrev den 12 juni en kommentar till ett snart två år gammalt inlägg på min blogg. På ett sätt borde jag tacka dig för att du ger mig rätt när jag påtalat den låga nivån argumentationen har på en del bloggar – för det är faktiskt det du gör! Därför har jag också skrivit ett nytt inlägg om din kommentar så att mina läsare skall få ett tydligt belägg för vad jag menat.
Du är välkommen att sakligt argumentera och föra samtal på min blogg men dumma utrop typ ”Hur känns det att tjäna satan?” är bara SÅ låga – Glocalnet är högt i jämförelse!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0