björnjakt

Idag för 23 år sedan fast tidigt på morgonen föddes gossen som som liten kom att bära smeknamnet Hattifnatten och numera är pappa till mitt barnbarn Tyra. Som nummer tre i syskonskaran var han en efterlängtad lillebror som kom att älskas och ibland kärvänligt torteras av sina äldre systrar. Blev klok och förståndig i alla fall. Men det är inte han som är på bilden.

Den är i stället vald vald utifrån att jag idag har fällt min första björn med ett direktskott i bogen.

Förbryllade läsare bekanta med den nordiska rovdjursfaunans vintersovvanor undrar troligen hur denna storviltsjakt kunnat äga rum i slutet av februari och för att skingra ovisshetens dimmor skall jag nu helt korteligen redogöra för saken ifråga.

Denna dag och kväll har å folkhögskolan hållits program och funnits aktiviteter kopplade till Älvsby Vinterfestival – lämpligt när det är cirka minus 25. Vissa delar som till exempel sprintskidtävlingen blev inställda men annat kunde genomföras – bland annat jakt i simulator. Fiffigt. Med någon form av laserbössa gällde det att på stor filmduk pricka lubbande vilda djur av slag. Jag testade björnjakt och fällde min första björn. Inte illa presterat särskilt som jag hade blivit ihjälriven av två på duken tidigare uppträdande och av mig skadskjutna nallar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0