fjäll & tanke 7+8


De inlägg som bär rubriken ”fjäll & tanke” är senare renskrivningar av vad jag händelse- och tankedagboksförfattade under den veckas fjällvistelse jag och madammen gjorde sommaren 2011. Detta är det sjunde och åttonde av inemot 10 stycken. Alla i serien är överst prydda med en av sommarens bilder av Lapporten.


Måndag runt 20.00.

Idag när vi gick en dagsvandring på ca 4 km tur och retur kom jag på titeln till den blogginläggsserie som skapas när mina dagboksanteckningar bebloggar under kategorin Speciella resor. Rubriken kommer att vara fjäll & tanke och en siffra. Kanske blir förkortningen f&t också aktuell. Det känns som ett bra tema eftersom fjällvistelse för mig alltid innebär tid att tänka*.

Vi sov gott i vår stuga natten mot idag och vaknade tidigt. Det blev en dagstur i mulet väder men uppehåll. Skönt, vilsamt, stärkande. Väl hemma i stugan, efter en måltid och stort nyhetsintag – händelserna i Norge dominerar – har jag läst it en mycket tänkvärd bok jag rekommenderar å det allra hetaste. Boken ifråga kommer att få sig ett eget inlägg unde kategorin Predikaren 12:12 men redan nu kan jag avslöja titeln: Förintelsen är över och vi måste resa oss ur askan. Författaren är israelen Avraham Burg.

När vi går i fjällen är madammen parets botaniker och detta år ävenledes ornitolog. Fjällvråksbilden i förra inlägget tog hon igår. Blombilden som pryder detta inlägg är också tagen tidigare. Liksom nästa bild.


Efter tisdagen – ca ½2 på natten.

Tisdagen innebar också en dagsvandring till hälften i regn – plus en kvällspromenad i betydligt bättre väder. På dagen åkte vi västerut till Katterjåkk och gick därifrån söderut 4 km till Katterjaure. Där fikade vi och fikandes som värst började det regna. Alltså trippade vi tillbaka till vår bil och for tillbaka till Björkliden.

När man går i regn funderar man inte så mycket. Bara lite. Om det som drabbat i Norge, om den stundande helgens arbete, om predikan på lördag kväll, om ditt och om datt.

Jag visste inte att Torne träsk är landets 6:e största sjö och Europas största med odiskutabelt dricksvatten överallt och året runt. Nu vet jag det. i alla fall vad det vad som stod på en skylt jag läste när jag och madammen kvällspromenerade ned till Silverfallet. På vägen dit besökte vi dotterns lya – typ studentboende – och jag kunde kolla min blogg och en del annat på nätet. Fann att minst en längtar efter mina skriverier**.

Lapportsbilden som pryder alla fjälltursinläggen togs under kvällspromenaden.


*  Till detta kan sägas att jag också fick en annan bloggrelaterad idé. Dock berättar jag inte den – sådetså!
**  Kolla kommentar till inlägget hunger och törst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0