flykt norrut - 6

Ikväll är jag alldeles för trött för att läsa – tror jag. I alla fall något mer avancerat än Bamse och eftersom barnen är stora och Tyra ännu jätteliten finns inga Bamsar i närheten.

Tröttheten kommer av att vädret denna dag varit toppen. Samt att det blev sent igår kväll. Andra slutspelsmatchen Skellefteå-Färjestad blev nästan fem perioder lång innan Schtaan kunde kvittera till ett ett i bäst av sju. Och så i morse blåste det inget och solen gassade från en klarblå himmel. Temperaturen rörde sig kring nollstrecket så det var bar att ge sig ut i backarna för dag tre av de fyra vi löst liftkort för. Ganska billigt förresten. Fyra valfria dagar för tusen spänn. För de som räknar dåligt kungör jag den övertydliga sanningen: tvåhundrafemti slantar per dag. Mycket billigare än till exempel Kåbdalis och mycket mer sluttningar att huvudstupa kasta sig utför i.

Mer folk än tidigare i veckan men långt ifrån mycket. Inga liftköer. Alltså inga påtvingade pauser med håglös väntan. I stället upp mot höjderna och ner. Och sedan upp igen. Och ner. Hela dagen. Bilden – inte den av Lapporten – togs ett tidigare år men det var samma sak idag. Bara lite mindre snö.

Väl inne efter det att lifteriet slutat uppförsläpa oss åt vi middag innan vi strosade iväg till en annan stuga där vi skulle fika med Tyra, hennes föräldrar, morföräldrar och morbror. Sedan hem för att å radio lyssna till slutet av kvalet till Elitserien som innebar att Modo hankar sig kvar och Södertälje ramlar ner.

Och så då ett läsförsök som blev helt misslyckat. Orden – på engelska – ville bara flyta ihop och meningarna lös med sin obegriplighet. Kommer att återkomma till boken ifråga som är mycket intressant när huvudet någotsånär är på skaft. Kanske blir jag skaftigare i morgon då vädret enligt prognoser kommer att vara blåsigare, snöigare och mulnare än idag. Men man kan ju aldrig veta.


Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Som kontrast kan nämnas att den kust(Kalix iaf) du så raskt flydde idag bjuder på totalblå himmel med stråland sol och just nu 7:11 på morgonen c:a 0 grader! Första vackra dagen på en vecka och så är det lördag, flyt kallas sånt!

2011-04-09 @ 07:13:32
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0