flykt norrut - 2

Telefonkontakt med hemorten avslöjade regn därstädes.
Ha! Här har det varit mestadels soligt.
Bara lite moln ibland och ett par plusgrader.

Flykten norrut för att söka asol har alltså hitintills varit lyckad. Prima väder och härliga backar. Lite hårda kanske eftersom det varit nattkallt men helt OK. Och jag som inte ramlat i slalombacke på tre år stod på arschlet vid tre tillfällen idag. Ett par stilla glidare då skidorna for i förväg nedåt och jag försökte bromsa genom att köra ner naglarna i pisten. Den tredje vurpan blev mer spektakulär, Trodde faktiskt jag rentav skulle ramla ur kyrkboken alldeles. Gick dock bra. En skida och en stav blev kvar en god bit upp i backen men en medåkare förbarmade sig, plockade upp pinalerna och tog ned dem till mig.

Detta med att ramla när man utförsåker skidor avslöjar i vilken av livets fyra åldrar man befinner sig. I mitt fall är det den tredje åldern. Första åldern är när man tycker det bara är kul att stå på öronen. Barn är sådana. Bara skratt och nya tag. Under andra åldern är det också ohämmat och kul när man ramlar men man söker ändå undvika det eftersom det är pinsamt när någon eller några bevittnar eländet. Tredje ålderns män och kvinnor undviker vurpor då varje sådan ger tanketillägget Jag gör väl inte illa mig nu! Kommen in i fjärde åldern undviks rammelbuljong till varje pris då man faktiskt på goda grunder funderar på om man kommer att kunna ta sig upp igen. Sett så är jag en trea – typ.

Efter skidåkningen blev det en stunds after ski. Och dusch, middag samt TV-programmet Big Bang Theory på kanal 5. Själv lätt smånördig – teolog, bloggare, exe-get mm – är det upplyftande att se ett program med verkliga nördar. Vardagskvällar 18.30 – 19.00. Rekommenderas.

Till sist men absolut inte av minst betydning är att det idag är 28 år sedan jag för första gången blev pappa. Fjärde april 1983 föddes Snuppan som i nyfödd form kan beskådas härinvid. Snart är hon färdigutbildad skolfröken i engelska samt svenska språket och litteraturen. Inte illa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0