framtidsforum 2 - utvärderingen skickad

Via e-post kom idag en länk genom vilken jag kunde delta i utvärderingen av Framtidsforum tidigare denna vecka – jag liksom alla andra som var där. Systemet är fiffigt. Med hjälp av någon form av digital enkät kan jag markera olika svarsalternativ på i förväg formulerade frågor och till en del av dem foga egenfingrigt skrivna kommentarer. Anonymt om man vill – fast det vill inte jag. Skriver gärna under med mitt namn och ger gärna uppgifter som gör det möjligt att bli identifierad. Anser att det jag inte kan sätta mitt namn under behöver jag inte heller uttrycka såvida det inte handlar om till exempel en undersökning om man gillar reklamen för Kavli räkost eller Klorin eller något annat strikt kommersiellt. På den gamla goda papperstiden fyllde jag en gång i en sådan enkät så att jag försökte sabotera undersökningen genom att ge motstridande svar. Så angav jag till exempel att jag aldrig sett reklam för rengöringsmedlet Klorin samt inte tyckte om produkten ifråga eftersom den smakar illa!. Som frivillig kontaktuppgift i slutet av den enkäten lämnade jag sedan telefonnummer till en automatisk telefonsvarare på Älvsby EFS där man kunde avlyssna Dagens Bibelord.

Efter denna utvikning kan jag så meddela att så har jag inte besvarat utvärderingen av Framtidsforum. I detta fallet har jag varit seriös, saklig och öppenhjärtlig – men lätt mångordigt kortfattad. Jag tycker man skall göra så då utvärdering faktiskt är till för att hjälpa arrangören att finslipa sitt arbete till (en eventuell) nästa gång – om denne vill använda svaren så.

Arrangören var Luleå stift vilket stod bakom och producerade hela tjodivippen som en final på ett stort projekt kring manligt-kvinnligt och arbetsmiljö. Detta var i sin tur föranlett av (moralpanik över resultatet från) en (dålig och klent besvarad) enkät i Kyrkans tidning för några år sedan som visade att 86% av de kvinnliga prästerna i Luleå stift upplevt sig diskriminerade. Älvsby folkhögskola – som har stiftet som huvudman – står angivet som en medarrangör – tillika sponsor – men ingen från skolan har i praktiken deltagit i planerings- och utformningsarbetet av konferensen.

Givetvis ville jag i utvärderingen vara lojal mot arrangören – arrangörerna. Det är för mig en självklarhet både vad gäller stiftet och skolan. Lojal betyder då faktiskt LOJAL vilket inte måste vara samma sak som att enbart vara uppmuntrande, skyla brister eller allmänt tolerant och följsam. Lojalitet – liksom vänskap – är faktiskt att vid behov inte skräda orden, att ge uttryck åt både ilska, besvikelse och förtvivlan om så skulle vara aktuellt. Liksom givetvis att ge uppmuntran och erkännande när så är påkallat.

I den andan fyllde jag i enkäten och i samma anda vill jag i ett par kommande inlägg fortsätta att fundera över Framtidsforum som – och det blir det första som sägs – var en oerhört skickligt genomförd stor konferens. Vad gäller organisation, mat, förflyttningar, logi etc av långt över tusen personer var allt så till belåtenhet fixat som det i förväg kan planeras. Stort Bravo!! till alla som knutna till stiftet och till Havsbadet bar ansvar för logistik, ramar, krubb osv för oss som deltog. Strongt jobbat!!

To be continued….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0