bloggarg x 2

Det har nu kilat iväg några dagar sedan jag sist författade något värt att publicera här på denna min blogg till eventuella läsares glädje och båtnad. Just det sista ordet är ju egentligen lite småskoj alldenstund och ehuru det inte har det minsta med båtar att göra. Alltså slikna flytetyg som i kalla vintern behöver isbrytarassistans. Om uttrycket värt att publicera är relevant kan det ju ävenledes råda delade meningar om. Hursomhelst förefaller det som om det nu ändå dimper fram några rader.

Jag har erfarit att det går lättare att blogga när jag är arg. Därför har det blivit svårare nu sedan jag blivit farfar. Visst finns det saker och ting som retar mig men tittar jag bara på en och annan digital bild av Tyra – nu 1½ vecka gammal – falnar till och med intrycken av Jonas Gardells irriterande TV-svammel. Jag tänker här på hans serie Åh, Herregud! vars andra avsnitt var – förutom självupptaget och bitvis barnsligt – bara tokigt. Han beskriver sig som väldigt beläst – och läst mycket har han – men förmår ju ändå inte dra korrekta slutsatser. Ivrigt påstår han att Jesus död inte var en försoningsdöd eller ett offer – trots att alla författare i Nya testamentet hävdar det – och det verkar med förlov sagt inte speciellt påläst.

Hans slutknorr i andra programmet vara något av den mest ariskt medelklassvita koloniala 1700-tals-svada jag hört på länge när det löd ungefär som följer: Förr i världen – här menar han hela världshistorien över hela planeten – hade människorna en primitiv föreställning att Gud/gudarna inte var tillfreds med människan. Då – på den primitiva tiden – var det nödvändigt med någon form an kompensatoriska åtgärder från människans sida – typ offer, där då Jesus är ett avgörande sådant, dessutom arrangerat av Gud.
Nu – menar sedan Gardell – är vi mer upplysta – vi i nordvästeuropa – och avvisar därför sådana vulgariteter för att i ställe skaffa oss en Gud som inte har någon åsikt om oss – i alla fall inte någon åsikt som innebär att Gud inte skulle vara helt belåten.

Vilket svammel detta är!!
Jag blir faktiskt en liten jättesmula småarg.

USA-Obama vill få till någon form av rörelse i en fredsprocess i konflikten Palestina-Israel. Alla förhandlingar har ju kolavippat efter Gazakriget för ett år sedan och på grund av att Israel i strid med vad man själv lovat, FN krävt och USA samt EU önskat fortsätter att låta sin befolkning i utökad omfattning bygga fast sig på territorium man inte äger. Trots detta medvetna fredssabotage ställer sig Arabförbundet positiva till en dialog via USA mellan den palestinska myndigheten och Israel. Stödda på detta accepterar PLO amerikanernas skytteltrafik för att etablera ett samtalsklimat. Dagen efter man gjort så ”belönar” Israel hela situationen med att ge bygglov till 1600 nya bostäder på ockuperad mark*.

Vilken cynisk lögnaktig imperialistpolitik detta är!!
Här blir jag nog mer arg.

Och de två ilskorna gav ett blogginlägg – detta.


* På bloggen minstabröder – länk nedåt till höger – behandlas detta bra och mer ingående.

Kommentarer
Postat av: Ann O Nym

Kanske vi läsare ska be den nyblivna faderns hulda moder att ta bort de digitala dokument som avbildar farfars gullunge från läpptippen eller i vart fall lägga dem i en väl förborgad folder i ifrågavarande mackapär så att bloggarn till läsarnas fromma kan frambringa tankvärda skriftalster vilka håller sedvanlig bloggarnkvalite vad gäller nyordskonstruerande, i en kvantitet som inte behöver komma i närheten av den sifferexercerande kompisen till vänster, lämpligt i tid till sabbaten och nästa avsnitt av det förlorade televisionsprogrammet

2010-03-12 @ 01:31:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0