annat att notera

Naturligtvis finns annat som inte har att göra med det jag den senaste veckan mest flitigt bebloggat. Jag har också ett annat liv även om jag gissar att någon enstaka person kan tro att jag bara fylls av intresse för situationen i Palestina-Israel. Ett litet inlägg om sådant annat kan kanske därför vara på sin plats.

32 år
har madammen i mitt liv och jag denna dag varit gifta. Det har varit 32 trevliga år. Vi har skonats från större motigheter under resans gång och definitivt har vi inte mött motigheter som frestat på relationen. De negativa saker vi mött har främst varit våra föräldrars åldrande och att tre av dem nu är döda och de skeendena fungerade väl närmast som sammansvetsning. Vi har fått vara friska och både hon och jag har hela tiden haft jobb. Fyra barn har varit friska och skötsamma och är källor till stolthet och glädje även om ett och annat raseriutbrott skett under årens gång. Denna vår har så ett barnbarn blivit rosen på tårtan. Största problemet är väl – och har under många år varit – att vi har mossa i gräsmattan och att ett par av rummen skulle behöva nya tapeter.
Goda 32 år alltså. Kanske lite fantasilösa men goda. Åtminstone som jag ser det.

Arbetsterminen
på skolan drar mot sitt slut. Torsdag i nästa vecka firar vi skolgudstjänst och sedan alla efter detta förfikat sig vidtar sommarledighet för eleverna och vi lärare ansluter till den en bit i veckan därpå. Det har varit ett gott läsår och även om mycket av arbetet och verksamheterna kan utvecklas är vi hyfsat nöjda men de prestationer vi på olika sätt fått stödja eleverna till.
Det där sista var lite omständigt uttryckt men gömmer en principiellt viktig sanning:
Lärare kan aldrig lära elever något.
Bara elever kan lära sig men lärare kan stimulera det lärandet.
Kunskaper, insikter och färdigheter är barn som föds av en moder – alltså eleven.
En lärare fungerar i sammanhanget som en barnmorska som inte föder men i goda lägen underlättar förlossningen.

Bloggandet
må väl egentligen andra utvärdera. Tycker fortfarande det är kul att försöka ge ord åt vad som händer, vad jag känner och hur jag tänker. 40-talet personer dagligen har inget vettigare att göra än att kolla efter vad jag kanske har skrivit. Mestadels är denna läsekrets – som troligen består av både tillfällighetsläsare och rena kroniker – ganska stum att döma av att kommentar-funktionen bara sparsamt används.
Tyvärr har bloggen dessa sista dygn fått betydligt fler läsare än vad den brukar ha. Jag anar att det är på grund av händelserna i Mellanöstern som folk som då och då läst min blogg vet engagerar och intresserar mig. Jag kan tänka mig att en del sådana nu när det hettat till i området oftare kollar av vad jag skriver och att det blir orsaken till besöksökningen på bloggen - en ökning som alltså inte skett om de nio döda fått leva.


Kommentarer
Postat av: Jan Andersson

Det är även så att när man slutar vara stum och kommenterar så kommer det ingen kommentar på kommentaren ;-)

2010-06-03 @ 21:11:51
URL: http://jrabaggis.blogspot.com/
Postat av: bloggaren själv

Du har en poäng där, Jan.

Din kommentar till ett tidigare inlägg kom jag inte att skriva ens en bekräftelse om. Förklaringen är väl närmast den att tankarna kring kristofobin i programmet "Kaliber" - som inlägget och kommentaren handlade om - kom att drunkna i frågor av en annan mer dödlig kaliber - typ.



2010-06-03 @ 22:16:50
Postat av: Anonym

Bebloggningen har den senaste tiden befunnits ha den beskaffenheten att det har upplevts aningen impertinent att i gängse ordning ge synpunkter på dina tankvärda ord. Sen så har jag ingalunda velat gå i polemik med israelvännerna då det merendels inte går att föra ett välbetänkt tankeutbyte med dem

2010-06-03 @ 22:17:59
Postat av: Tobbe

Grattis till de trettiotvå åren! Och all välsignelse önskar jag över de kommande åren.

Fantasilöst, sa du!? Dags att ni börjar åka MC inser ju vem som helst!

2010-06-04 @ 09:21:44
Postat av: A-K Roth

De nio hade fått leva om de hade hållit ickevåldsprincipen. Tyvärr fanns 50-talet legosoldater utan papper eller pass på båten. Marmara:



http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=177452



Det är dags för svenska stödjare av STG att låta informera sig om vad som verkligen skedde. När det blir masshysteri är det tid att avvakta, söka information.

2010-06-04 @ 14:57:46
Postat av: A-K Roth

Anna veeder skriver om en grupp som vill försoning, palestinier och israeler som tappat anhöriga, Common Ground:



http://annaveeder.wordpress.com/2010/06/04/mitt-i-vansinnet-artiklar-fran-common-ground/#comments



Samtidigt tar hon avstånd från den sorts mentalitet Dror Feiler står för. Måtte folk sansa sig och inte reflexmässigt följa den populistiska strömmen.

2010-06-04 @ 15:10:42
Postat av: bloggaren själv

Jag hittar fortfarande inte A-K Roths egen blogg där hon driver sina åsikter. Finner bara kommentarer på andras bloggar.

2010-06-04 @ 17:30:31
Postat av: Kyrkvärd på språng

Grattis till 32, vi firade nyss porslin (20) så snart är vi ifatt :) (-)

2010-06-04 @ 19:35:55
Postat av: Anonym

Att tapetsera ihop är väldigt påfrestande för relationen men .... klarar man det är det goda utsikter. Grattis

Ps vi firar 30 års bröllopsdag och 40 års förlovning nästa år trots en del tapetserande

Madonna

2010-06-04 @ 19:43:08
Postat av: Egon Berglund

Grattis till era 32 år , själva är vi inne på vårt 23:e men nu måste jag lämna datorn om det skall vi något mer år !!

2010-06-04 @ 21:40:35
URL: http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0