samma senare

27 juli tidig kväll

På samma ställe samma dag men efter klockan 19 värmer gulaschsoppan bra i magen när regnet droppar mot tältduken. Inte smattrar ty det är ett lätt regn. Så lätt att det nästan var på ett ut att vandra iförd regnställ eller utan sådant. Regnställ hindrar på ett bra sätt yttre fukt att tränga in men också inre fukt att lufta ut, vilket gör att man under vissa förhållanden behöver fundera över hur saken skall balanseras. Kraftigt regn betyder givetvis regnställ men småskvättande då och då lufttorkning. Idag valde madammen regnställ men jag avstod och vi blev ungefär lika våta.

Vad gör man i ett tält tidigt en kväll när man inte har lust att sitta ute eller småspankulera omkring? Surfa på nätet går inte. Inte heller titta på TV. Och mobilen saknar täckning.
Stirra tomt framför sig är ett alternativ. Eller läsa en bok. Eller skriva sådant man senare avser renskriva för sin blogg till varken glädje eller intresse för läsekretsen. Eller kanske skriva om att läsa…?

The Sitz im Leben for the Early Passion narrative
är rubriken på kapitel sju i en bok* jag sin helhet läste för ett par år sedan när jag bedrev studier vid Uppsala universitet för att nå graden teologie magister i Bibelvetenskap, Nya testamentet. Boken fjärrlånades via lokala bibblan men befanns så innehållsrik att jag kom att önska äga ett eget exemplar. Givetvis var den utgången från förlaget vilket gjorde att arbetsplatsens kopiator fick jobba en del… zzz!


*  Bokens titel är The death of Jesus: tradition and interpretation in the Passion Narrative. Den är skriven av Joel B Green och utgavs 1988 i Tübingen, Tyskland.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0