mycket händer inte

Tillvaron är något i limbo – bloggmässigt sett alltså. Det är inget som direkt pockar på åsikter, tyckerier och exponerad kreativitet som det står i bloggens rubrik-huvud. Och ändå händer en massa. 

Pengar bränns och biskop bråkar i Visby – ni vet där dendär Almedalsveckan som pågår under stor och intressant massmedial uppmärksamhet.

Israels premiärminister har pratat med USA-Obama men vad som kommer ut ur det är inte gott att veta. I Israel är man lycklig över att Obama inte sagt att det är naturligt att också efter slutet av september hålla fast vid det stopp för bosättarbyggandet på Västbanken som nu gäller. Likaså är man glad över att han uppmanar till direkta överläggningar mellan israeler och den palestinska myndigheten på Västbanken. Palestinierna säger att sådana förhandlingar kan starta exakt i det ögonblicket Israel utfäster sig att permanent stoppa bosättarpolitiken i området – inklusive östra Jerusalem. Moment 22 – typ.

En minister har avgått av privata skäl. När massmedias – icke uttalat vilka medias – paparazzibevakning av hans privata problem drabbade hans barn blev det för mycket. Givetvis har jag i princip inget emot att moderata ministrar avgår men det skall i så fall ske genom val eller påtalat politiskt fuffens Att de skall känna sig tvingade till det på grund av att familjerna drabbas av omdömeslöst reporteri är oacceptabelt.

God vän och prästkollega numera verksam i södra delarna av riket damp förbi i morse just som det slutade regna. Kul pratstund i knappa två timmar innan han såg sig nödsakad att ratta vidare.

Lite svalare dag idag - inget bad.

På Facebook – som alla som vill finnas till tydligen skall vara med i – lades fyra Tyrabilder tagna i förra veckan ut. En av dessa sondotterporträtt är den ena bilden som bepryder detta inlägg.

Ett par bloggar jag länkar till och som under en tid drabbats av sådan inläggstorka att jag funderat på att anse dem avlidna har just vaknat till och därför behöver de inte avlägsnas.

Nu spelas den match som skall avgöra vilka Holland får möta i VM-finalen.

Vi skall äta rabarberkräm.

Det är 137½ minut kvar till kvällens avsnitt av LOST.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0