söndagslästips mm

Söndag kväll är vad det är och ett nytt blogginlägg måste bara gå av stapeln. Tittar jag på statistiken över hur många som förutom jag själv läser min blogg ser jag att kurvan över besökare har ”toppar” som sammanfaller med de datum jag publicerar något på bloggen och ”annonserat” detta på Facebook – eller dagen efter. Däremellan sjunker nivån och alltsammans svajar mellan 30 och 50 unika datorer varje dag som inte verkar ha annat att göra än att kolla här.

Om nivån 30-50 är något att yvas över vet jag inte och bryr mig inte speciellt mycket om heller. Tvärtemot vad man kan tro har jag ingalunda läsekretsens väl och ve i sikte när jag knapprar – i vart fall inte i första hand. Tidigare har jag nämnt det* och jag nämner det igen att mitt bloggeri primärt har mitt eget åsikteri och leklynne som drivkraft, alltså att jag tycker det är kul att skriva om det som intresserar mig. Därför är bloggen varken mångsidig eller ensidig – bara slagsidig till förmån för vad som för tillfället rör sig i min nu lätt frostskadade jullovshjärna.

Lokala Världsbladet**
gladde mig med en artikel igår. Den går inte att få fatt i via tidningens hemsida men då exakt samma sak kan läsas på annat håll återfann jag den här. Läs artikeln och fröjdas. Dessutom visar det ju att folkhögskolan med sin satsning på en Volontärlinje verkligen är i tiden.

Tidningen Dagen på nätet nämner ett par saker värda att fästa uppmärksamheten på. Bolivia erkänner palestinsk stat tycker jag är en positiv nyhet. Hoppas bara att Sverige med eller utan resten av EU också uppmuntrar folkens självstyre genom att snarligen göra detsamma. På bloggen minstabröder finns mer om saken här samt därtill ganska avslöjande röösansvärda och i ensidighet väl rothade kommentarer.

Att Sveriges fortsatta utvisningar av irakiska flyktingar oroar både Europarådet och FN:s flyktingorgan UNHCR skriver Dagen i en annan artikel. Bra att tidningen tar fasta på detta och på de irakiska kristnas situation sedan det krigståg som George W Bush genomförde ”befriade” irakierna från fruktan, förtryck och allsköns elände. Tycker det skulle vara intressant om Dagen drog åt sina massmediala tumskruvar ett varv till och uppmanade sitt parti Kd att lämna den regering partiets ömkliga rester ingår i och som har en så initiativ- och empatilös moderat migrationsminister.



* Orden tidigare har jag nämnt det skulle nog kunna användas tämligen högfrekvent alldenstund – underbart gammalt ord – det på denna blogg och med detta inlägg finns 1184 stycken och att jag varit i farten sedan april månad 2005. Att det under Arkiv till höger längst ned anges Juli 2005 som primörmånad beror på att jag den då kopierade inlägg från en första blogg till denna som egentligen är min andra. Länken till höger till ANDRA BLOGGEN – till dags dato 55 inlägg – går således egentligen till min tredje men då den allra första inte finns blir ju den tredje den ANDRA liksom denna andra numera min första.
Ett försök gjordes våren 2009 med en mer arbetsplatsinriktad skolprästblogg att länka till via folkhögskolans hemsida men den ambitionen rann ut i sanden juni samma år. 23 skolkopplade inlägg finnes dock – här. Statistiken visar att någon eller ett par tre ibland fyra nätsurfare ändå är in på den hart när varje dag. Obegripligt.
** Alltså Piteå-Tidningen alias Palt-Bladet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0