listigheter

Det finns fina förteckningar och listor man kan finnas med i.
Den så kallade Adelskalendern kanske är en sådan men där finns jag inte.
Statistisk matrikel över Svenska kyrkans prästerskap hette en annan som sedermera bytt namn men är en lika fin och praktisk adressförteckning som förr och där finns jag givetvis med.
STASIS register tror jag inte hyser mitt namn men man kan aldrig veta eftersom jag faktiskt med min klass åkte till Berlin i slutet av årskurs 9 och då besökte både den östra och västra delen vilket det är fullt tänkbart att en förföljelsemanisk säkerhetstjänst noterat.
SÄPO borde av tvänne anledningar ha mig i sina liggare då jag under ett studieår i Uppsala bodde i samma studentkorridor som statsminister Olof Palmes son samt några år senare var kompanisjukvårdare vid ett repgubbeskyttekompani där det gjordes myteri när order kom om nattlig skidtolkarförflyttning i minus 36 grader.
Finns Svart lista över trettiofem teologiska mörkermän i Luleå stift är det inte osannolikt att jag finns eller åtminstone funnits på den, och skulle det sistnämnda vara fallet finns jag därmed på listan över dem som varit listade eller nåt liknande – fullt tänkbart i en kyrka där det finns en del som mitt i sin odogmatiska teologiska liberala genusmedvetna politiska korrekthet är lika nojiga som STASI.
FBI och CIA kanske också har ögonen på mig då jag i ett och samma blogginlägg en gång bland andra glosor skrivit flygplan, bomb och terror med anledning av att hustruns systerson inte tilläts ta med en burk hjortronsylt på flyget och vem vet om inte också Moussad – Israels säkerhets-tjänst – spanar på mig eftersom jag besökt palestinier i Betlehem.
På min egen lista över Skämtsamt paranoida konspirationsteoretiker finns jag – högt upp.

Många fina listor finns det alltså...
Livets bok som omtalas i Bibelns sista bok kapitel 20 torde vara den bästa att vara förtecknad i.

En fin, men inte lika fin, lista är den länkförteckning man hittar till höger om man skrållar en rejäl bit nedåt. Att finnas där är inte allom givet och jag har medvetet valt att låta den vara en förteckning där nog många skulle kunna vara kallade men ytterligt få är utvalda. Att jag har denna återhållsamma hållning emanerar ur tanken att länkförteckningen skall vara praktiskt klickbar för min bloggs läsare, inte en stor förteckning över allt löst och fast. Därtill har ambitionen varit att de bloggar – och annat – jag länkar till skall ha lite spridning.

Därför hälsar jag kamrat Lestander välkommen tillbaka i förteckningen. Han har återupptagit sitt bloggande med många dagliga inlägg i olika ämnen. Om beteckningen kamrat fortfarande kan anses syfta på hans politiska hemvist låter jag vara osagt – han har lämnat Vänstern – men kamrat till mig är han hursomhelst.
Med djup sorg i hjärteroten har jag också låtit ett par bloggar utgå. Skriverierna där har varit så tynande i sin frekvens att ett länkande till dem tenderat att bli felande länkar. Kvaliteten och intressegraden har inte brustit men nyskriverier kommer alltför sällan.
Jag vet att det finns skäl men... Sorry!

Och med detta sagt kan jag meddela för andra gången denna dag att det till kvällens avsnitt av den osammanhängande tillika obegripliga serien LOST återstår minuter – mer exakt 75 stycken.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Till min stora glädje noterar jag att min blogg fortfarande finns kvar på din länklista. Om det beror på att jag skriver nog ofta eller tillräckligt intressant låter jag dock vara osagt.

2010-04-30 @ 14:14:44
Postat av: bloggaren själv

Frekvensen, min vän! Frekvensen. Men åxå innehållet!

Vad gäller intresseintensitet och fullständig kalitetssäkrat innehåll är det bara helt garanterat i ANDRA BLOGGEN.

2010-04-30 @ 14:28:11
Postat av: bloggaren själv - igen

Kan nämnas att om de som "fallit ur listan" skulle återfalla till skriveri av enstaka eller flera inlägg tar jag gärna genom kommentarfunktionen härstädes - om de läser min blogg - meddelande om detta för att kunna ta ställning till tänkbar och önskad återupplistning - typ.

2010-04-30 @ 14:32:06
Postat av: Anonym

om det är substansen som är det utslagsgivande, hur kan då ett fortskaffningsmedel som bloggarn nekar att placera ändalykten ovanpå vara av sådant intresse som gör det är värdigt att antecknas på förteckningen?

2010-04-30 @ 17:35:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0