2-1 till hv mm

Sisådärja!

Tredje omgången i slutspelshockeyn nyss klar och utmarkerna leder över kungliga huvudkommunen. Statsministern besviken eftersom han föreföll heja på centralortslaget. Bra att han inför hösten får öva sig i motgångar och nederlag.
Efter dessa till synes meningslösa inledning avslöjar jag nu anledningen till detta inlägg: Det var ett tag sedan jag skrev – typ.

Nu kan vänner av ordning mena att man inte skrivit blogginlägg inte är en tillräcklig anledning att skriva blogginlägg fast då har vännerna fel. Naturligtvis är det inte med nödvändighet sant att en blogg där det skrivs låt oss säga två till fem inlägg i veckan blir intressant. Men sant är i alla lägen att bloggar där inget skrivs med tiden förlorar läsekretsens intresse och av den anledningen framstår det som mer och mer möjligt att jag till höger och långt ner – ett par skroll – på denna sida kommer att ta bort kanske ett par tre länkar till andra bloggar då inget händer där. Framtiden får utvisa.

Salat
är ett arabiskt ord som betyder bön.
Det lärde jag mig igår ålyssnades predikan på arabiska tolkad till svenska och mitt aktiva arabiska ordförråd utökades med 20%. Förkunnerskan var en kristen asylsökande kvinna från Irak och det hela tolkades av hennes son som på de typ tre-fyra år de befunnit sig i Sverige förvärvat mycket goda språkfärdigheter. I sanning är det märkligt att höra prövade människor ge besked om hur viktig bönen och tron är och hur pålitlig Gud är – i livets olika skiften. Själv tämligen oprövad – sommartid har vi mossa i gräsmattan – känner jag mig faktiskt lite liten och kan ana hur förbryllande det kan verka för kristna utomlandsifrån när de märker hur svenskar i allmänhet inklusive bekännande kristna så lite ber och så lite litar till Gud. Det rimliga vore ju att vår tillit till Gud skulle vara stor eftersom vi har det så bra med fred, frihet, stabilitet, trygghet, hälso- och sjukvård osv. Trots detta blir vi västerländska kristna klena i tilliten. Märkligt.

I en serie artiklar i tidningen Dagen finns goda resonemang som kan belysa detta.
2010-04-14: Teologin har bytt riktning.
2010-04-15: Ser du ängeln?
2010-04-16: Allt ljus på...?
Ett guldkorn i resonemangen i artiklarna är att tro i Västeuropa ofta betyder åsikt eller försanthållande av (i hänsyn till tidsandan rimliga) lärosatser när tro i tredje världen handlar om att lita på och ha en relation till Gud. Resonemanget i en av artiklarna om vår blandreligion med materialism och konsumism är också helt enkelt lysande. Läs artiklarna!

Såja!
Nu är ett inlägg inlagt.
Återkommer om inte förr så på onsdag då jag kommer att författa något som svepskäl för att allra sist i inlägget ange hur många minuter det återstår till avsnittet av LOST – men det blir som sagt på onsdag.

PS: Någon upplösningen av intermezzot omtalat i förra inlägget har inte skett. DS
PPS: Bilden? Förannonsering av nästa – eller ett kommande – inlägg. DDS


Kommentarer
Postat av: Glenn

Artikel serien var väldigt bra!

ses/ Broder Glenn

2010-04-20 @ 20:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0