sem, ham och jafet

På sista tiden har mina inlägg varit långa som halva fjolvintern. Så blir det när man tänker djupa tankar om något ½viktigt. Dethär blir till skillnad från dessa ett kort inlägg om något väldigt viktigt – gudstjänsten i Älvsby kyrka denna söndag på Diakonins dag.

Gudstjänsten var på temat Medmänniskan och ansvariga för den var enligt annonseringen diakonipersonalen. Diakonen och de två diakoniassistenterna hade till sig själva knutit ytterligare en hoper människor – 14 stycken – som alla gav ett bidrag till helheten i läsningar, böner, sånger, dramatisering, kokeri osv. Det blev en bra, genomtänkt och inspirerande gudstjänst! Därefter lunch i församlingsgården. Gratis för den som ville, mot avgift av den som så önskade.

Men rubriker? Vad menas?

Jo: Romarbrevet kapitel 12 verserna 16-21 lästes tre gånger på olika språk. De tre läsarna är nu alla Älvsbybor men rötterna är olika: Irak, Eritrea och Sverige. Räknar man på bibliska är de alla ättlingar från någon av Noas tre söner Sem, Ham och Jafet. Hela mänskligheten blev alltså representerad i en gudstjänst med temat Medmänniskan - i lilla Älvsbyn. Det är djupt!


Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd i valtider

Tack för den djupdykningen, alltid givande med Bibelvetenskap. Jag tror att bloggaren en gång uttryckt ungefär så här: Låt personalen utforma en gudstjänst själva, som blir så bra att de inte kan låta bli att komma på den själv. Det här var en sådan. Ni som inte var där: Missa inte nästa tillfälle.

2009-09-07 @ 21:38:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0