hött å bött

Strax efter midnatt kommer det att vara två dygn sedan jag skrev något på bloggen. Tangentbordsklådan börjar därför göra sig påmind men jag vet sannerligen inte varför. Orsaken Det har hänt något bebloggansvärt! gäller inte. Ingen konkret anledning till fest alltså. Utan enbart beroendet. Som den kroniske drinkaren som inte festar utifrån någon orsak utan bara har sitt självgående missbruk – typ.

Att inget händer är och för sig inte sant.
En massa saker är på gång och den ena dagen är inte den andra lik.

Så står vad gäller arbetet intrycken som spön i backen.
Svenska kyrkans grundkurs har kommit igång på allvar med lektioner och resonemang i en tvågenerationsmixad grupp. Volontärlinjen är en intressant utmaning där nu 15 personer – mest ungdomar – med liv och lust deltar i en utbildning som nu mejslas fram. Palestinaresan senare i höst förbereds av deltagarna genom litteraturläsande med kontakter och samtal över internet. Navet är ett 2-årigt projekt stiftet genomfört med skolan som samarbetspart där vi nu är i en utvärderings- och framtidsplaneringsfas. Det nyss hållna valet innebär olika slags förtroendepersonsutbildningar nästa år och då har folkhögskolorna getts uppdraget att planera och genomföra 8 + kanske 4 kyrkvärdskurser. Projektpengar har beviljats för att utveckla arbetsmetoder och pedagogik och jag har utpekats som projektansvarig. Norwich stift i England är målet för Grundkursens och Volontärlinjens gemensamma forskningsresa i november och förberedelserna för detta är både rörigt och kul. Ett par elever på allmän linje har tidigare läst ungefär halva gymnasiekursen Religion A och skall lotsas till fullbordan innan jul. Konfirmandverksamhet nästa sommar kommer att avsparkas senare i höst. Ett stort ungdomsläger skall gå av stapeln under nyårshelgen. Och till våren ges på försök en ny modifierad grundkurs på halv fart – planeras nu.

Runt omkring i kyrka och samhälle pågår Kyrkomötet som jag i nämnvärd omfattning inte kommer att beblogga alldenstund – fint gammalt ord – länkarna sandahl trampar på och torbjörn lindahl rikeligen och dageligen kommer att förse mig och mina läsare med delikata rapporter från etablissemangets interiörer. Den lokala så kallade kyrkopolitiken håller jag som bäst på att avveckla för egen del men viss fokusering måste anständigtvis kvarstå eftersom jag 2005 valdes till uppdraget fram till årsskiftet. Den alldeles vanliga och världsliga Valrörelsen inför 2010 drar nu igång så smått och där kommer det successivt att bli höjda temperaturer värda att intressera sig för – hoppas jag. 

Bokläsandet som brukar leda till kommentarer under kategorin Predikaren 12:12 är på sparlåga och vad gäller exe-get-iskt bräkande torde hösten bli ganska tyst.

Tilll detta upprabblade finns den vänkrets, släkt och familj som inte ofta brukar nämnas i bloggen men givetvis står för de mest viktiga och prioriterade händelserna och skeendena i tillvaron.

Detta, kära läsare, var alltså en liten inblick i tillvaron. Notis i dagens Dagen visar dock att vad gäller åtminstone en sorts arbetsuppgifter kommer min framtida redan nu lilla arbetsbörda att minskas ytterligare. Där är det kört!

Vad säger bilden? Svar: Vänd mot ljuset – fartvind i håret.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad säger bilden? En BengtPleijellookalike. Är de int likt, så säg?

2009-09-24 @ 10:34:15
Postat av: SvBG

Jag som trodde det var "grådaskig, men profilerad"... ;-P

2009-09-26 @ 09:48:54
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Pär Parbring

Det är bara börja stajla sig. ;) Har f.ö. äntligen skrivit mitt femte och sista inlägg i serien...

2009-09-26 @ 21:17:41
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: Madonna

Ha Ha.... men med kam o sax kommer man långt. Annars kunde det ju sticka ut... med en liten svans i nacken. Möjligen skulle en nosring göra underverk.

2009-09-28 @ 15:16:07
Postat av: SSu

:)haha, vart tar den här tråden vägen egentligen...?

2009-09-28 @ 21:20:19
Postat av: Kyrkvärd på sadel

Den tar inte vägen någonstans, det är ju Stig. ;)

"Mina stigar är icke era stigar" (modifierat Bibelcitat)

2009-09-29 @ 21:04:57
Postat av: Pär Parbring

Herrens stigar äro outgrundliga...

2009-09-29 @ 22:47:16
URL: http://teologinorr.wordpress.com
Postat av: bloggaren själv

Kvaliteten på kommentarerna är i vart fall inte stig-ande...

2009-09-29 @ 22:59:36
Postat av: Ann O Nym

det är ett tag sedan nu så man börjar undrar när antalet bloggningar ska stig-a..

2009-09-29 @ 23:44:46
Postat av: SSu

Hej, bloggaren själv. Du har missförstått din uppgift. Du bloggar. Vi kommenterar. Så är det ;)

2009-09-30 @ 07:03:17
Postat av: Ann O Nym

Kanske skulle kommentatorerna börja blogga här så att bloggaren får nöja sig med att kommentera eller vad säger komminister SSu ?

2009-09-30 @ 10:46:35
Postat av: SSu

Ja, frågan är om det är vad som håller på att hända?

2009-09-30 @ 14:28:14
Postat av: Pär Parbring

"Kommentatorn" och "bloggaren" påminner om hur man pratade om Aristoteles på medeltiden. Han var helt enkelt "Filosofen", och Averroes (Ibn Rushd) var "Kommentatorn". Den som använde deras namn var vanligtvis mot dem.För den som intresserar sig för skolastik, alltså.

2009-09-30 @ 22:49:54
URL: http://teologinorr.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0