pyrande valborg

I forntiden när barnen var små var Valborgsmässoaftonen en laddarhelg som ledde till välfylld tvättmaskin. Korv skulle grillas och smällare pangas av. Närheten till en stor brasa hörde till samt tillgång till smärre mer korv-grillningsstorleksanpassade eldar. Jag skriver eldar eftersom ingen hade tid att vänta på att elden skulle brinna ner till en god glödbädd. Detta gjorde att varje sistaapril uppfyllde det gamla ordspråket: När glöden är som bäst är korven redan grillad.

Tre av fyra av dessa tidigare små och korvgalna arvingar har sistlidna majbraseafton befunnit sig på annan ort och då i egenskap av studenter eller lönearbetare. Enbart den yngste - kallad heffaklumpen som liten - finns hemma och hade denna vår innan hösten han blir myndig valt att grilla kött - inte korv - tillsammans med ett flock jämnåriga. Madammen i mitt liv har, som förra inlägget avslöjade, rest till sin hulda moder i Uppland och allt detta sammantaget gjorde mig till en med kort paus stugsittande grisynkling - förlåt: gräsänkling*. Utan efterföljande behov av att fylla tvättmaskinen med sex personers rökinpyrda kläder.

Liten utflykt blev det dock. Stack som snabbast till de småeldar man tänder på parkeringen vid EFS här i samhället. För att träffa lite folk och prata en stund.


Första Maj högtidlighöll jag inte alls. Demonstrera hade jag hursomhelst inte tänkt göra. Inte för att jag inte i princip gillar tanken på en demokratisk socialism utan därför att (s)partiet som arrangerar demonstrationen här på orten för närvarande är så urusla exponenter för denna tanke. Lokalt, regionalt och nationellt. Och kyrkligt skall vi inte tala om.


Såg dock på TV hur de stora (s)brudarna talade Sydsverige. Några tokskaft kastade Toblerone på Mona. Och Vanja möttes av motdemonstrationer. Dessutom - fast det såg jag i lokaltidningen i morse - passade moderatungdomsförbundsslynglar på att göra sig märkvärdiga i samband med demonstrationen i Arvidsjaur.

Tockena lymmelfasoner gillar jag inte. Andra människors demonstrationer, möten och annat skall man respektera - även om man inte gillar det det handlar om. Är man borgarbracka - eller värre - kan man ta en annan demonstrationsdag med egna paroller och kampsånger. I det flera år gamla inlägget moderat temperatur gör det kallt har jag mödat mig om att ge förslag på både datum och visa.


Första Maj passeras Älvsbyn av en massa läderklädda medelåldringar på anabola mopeder. Kamraten Tobbe är en och har på sin blogg berättat om varför och hur. Lokala Världsbladet har också en artikel där Tobbe är intervjuad. Artikeln är en av de få genom åren som inte presenterar honom som kvinnoprästmotståndare och att i pressen se hans namn utan det attributet kändes nästan ovant.


De två bilarna skulle vinterdäckas men på grund av dysfunktionell domkraft fixades bara den ena. Däckbyten - samt anabolmopedtrafik, demonstrationer och korvgrillning - brukar betraktas som vårtecken. Samt att snön försvunnit utom där den av mänsklig hand eller takras bildat drivor (i norrläge).

Inga av dessa vårtecken litar jag på!!  Jag litar inte ens på temperaturer runt +20 och att jag idag går i shorts. Det enda säkra vårtecknet - som sker just nu - är att isen på älven bryter upp. Och blåvattnet syns. Då är det är vår!


Funderar läsaren över om det stod något vettigt i detta inlägg?
I så fall bör han eller hon minnas att skitlöjligheten ligger i betraktarens öga.***  I hebreiska språket ligger betydelsen i konsonanterna och vokalerna spelar mindre roll. Olika vokaliseringar ger bara olika aspekter på samma ord. Så är det inte på svenska men i det anförda fallet grsnklng innebär ändå de olika vokaliseringarna att de olika orden ligger nära varandra.

**  Ordspråket är hämtat från senaste numret av serietidningen Herman Hedning - en publikation som regelbundet inhandlas av en familjemedlem men roat läses av alla de andra.


Kommentarer
Postat av: Tobbe

Helt fel. Av din beskrivning att döma kan man få intrycket att jag har läderklädsel. Jag har tygkläder. Men kanske är detta ett exempel på att du blivit för påverkad av KG Hammar - se ditt förra inlägg - så att din sanning inte nödvändigtvis är min sanning så om min sanning är att jag har tygkläder så är din sanning att jag har läderkläder. F ö lyckades jag linslusa mig även i år så jag fanns på bild i Kuriren, men i sådant miniformat att man måste veta exakt var på bilden man ska titta och kanske vilket slags motorcykel man ska titta efter. Och tänka sig att en kvinnoprästmotståndare fått köra motorcykel genom flera socialdemokratiskt dominerade norrbottniska församlingar utan att respektive kyrkorådsordförande rusat ut för att hindra mig att förekomma. Har dom helt tappat stinget?

2009-05-03 @ 22:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0