fynd i lådan


I sportlovsslappheten kom vi - den sportlovsledige yngste sonen och jag - på att det var eoner sedan vi såg filmen Ice Age. För den som inte vet är det en tecknad - eller heter det animerad nuförtiden? - historia om en mammut, en sabeltandad tiger och Robert Gustavsson på vandring för att hjälpa en borttappad människounge tillbaka till människobyn.


Rotandes i filmlåddan hittade jag mitt gamla Kina-spel.
Nu snackar jag inte om något kuligt Kina-schack utan om ett dataspel. På CD-skiva å allt. Och gissningsvis därför misstagandevis nedlagt i filmlådan. Eftersom fodralen ser likadana ut vad gäller storlek etc*.


Sista jag hade spelet framme - typ för 2 år sedan - ville det inte fungera. Inte alls.

När jag skulle installera det jobbade datorn fram till att 61% var uppladdat och sedan ville den inte mer. Vår stationära dator alltså. Följaktligen testade jag historien på den bärbara** lapptopp arbetsplatsen försett mig med. Den reagerade likadant och visade samma error-meddelande om nåt dll blablabla.


Men nu, kära kamrater och skärmtittare...

Men nu vördade läsare av meningslösa inlägg...


Men nu fungerade det!!


I vår nya stationära dator pilade installationsförloppet förbi 61% ända till finish.

Och därför har jag kunnat sitta som klistrad vid tangentbordet. Och genom klick efter klick inspirerat små digitala kineser att lubba fram och tillbaka över skärmen, gräva sand, odla sallad, hugga ved och alla andra aktiviteter som hör ihop med vad digitala figurer har för sig i tockenadära bygga-samhällen-spel. Trevlig aktivitet, om än något nattsuddig.


Om aktiviteter i övrigt kan sägas att igår - apropå mitt diktande i förförra inlägget - sken solen från en klarblå himmel. Således skidade jag omkring i preparerade spår i Kanisområdet. Ömsomt gnoende så armarna kändes döda, ömsomt mer i tempo av stavgång på skidor. Hursomhelst hur härligt som helst!


I övrigt har lovtid ägnats åt (om)läsning av en bok om Nord-Amerikas före detta indianer och funderat en del utifrån den***. Lite monteringsarbete på nedre vånningen har också skett samt (givetvis) följande av diverse bloggar och tidningars webb-platser. Jag har väl också skrivit en och annan kommentar på nån blogg. Leta i länkförteckningen till höger - om det inte finns något annat mycket viktigare att göra. Som att klippa tånaglarna till exempel.


Avslutningsvis har jag ingen aning om hur många minuter det är kvar till nästa avsnitt av LOST. Jag ids inte räkna ut det men gissar att var 60:e sekund är det en minut mindre att vänta.



*  Fast inte är det jag som lagt dit det!!

**  Distinktionen stationär dator och bärbar dator är ju egendomlig. Att den bärbara är bärbar begriper väl varenda barbar. Men den stationära är ju faktiskt också bärbar. Hade den inte varit det skulle jag ju inte kunnat få hem den. Än mindre bära in den - eller hur?
***  Kommer att återkomma i ämnet - under kategorin Predikaren 12:12.


Kommentarer
Postat av: LTD

Sonen talade i sina yngsta år sällan om den "bärbara telefonen", däremot ofta om den "gåbara telefonen". Telefonen som man kunde gå med, alltså, til skillnad från den mer väggfasta. En rätt hygglig distinktion (jag tänkte då, på den tiden, att det kan nog bli nåt av honom också) som kanske kan fungera även i datorernas något mer komplicerade värld. Gåbar dator kan man gå och arbeta med. Det är svårare med en stationär...

2009-03-06 @ 08:00:30
Postat av: Hanna

Det där spelet lät riktigt kul. Under min studietid spelade jag ibland "Age of empire"(från stenålder till en civilisation med tempel) men istället för att bygga upp en armé av soldater så byggde jag en armé av präster för att kunna omvända fienden...



När var det Lost skulle börja nu igen?

2009-03-09 @ 18:20:47
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: bloggaren själv

Med "Age of Empires" gjorde jag på samma sätt som du Hanna. Exakt. Och ovetandes om dig...

2009-03-09 @ 18:43:02
Postat av: Hanna

:-D Jaha, då får vi även prata strategispel på tåget!

2009-03-09 @ 19:06:23
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0