ditt å datt

Så har det blivit dags för tisdagskvällens LOSTigheter. Eventuellt trogna läsare vet ju att jag med en plågsam envetenhet var kväll serien LOST televiseras i fyran skriver något som ger mig tillfälle att nämna hur lång tid det är kvar till programmet börjar. Eventuellt nytillkomna läsare informeras härmed att jag med en plågsam envetenhet var kväll serien LOST televiseras i fyran skriver något som ger mig tillfälle att nämna hur lång tid det är kvar till programmet börjar.

Vad skall jag nu skriva om??

Jag är lite skrivbakis efter Pingsthelgens långskrivande av tre inlägg med samma tema samt ett extra däremellan. Konstaterar också att maj månad innebar 19 inlägg och att jag igår nådde näst högsta besöksantal genom tiderna. Är nu egentligen inte inspirerad att skriva något speciellt - fast det har ju aldrig hindrat mig förr.


Vädret kan man skriva om.

Det är kallt. Eller åtminstone svalt. Sommarn var i förrgår. Så var det ämnet uttömt.


Bloggar kan man skriva om.

Går man axplockande nerifrån och upp i länkarna till höger kan nämnas att torbjörn lindahl nyligen skrivit intressant och informerande under rubriken Lutherdom och protestantism. På pastorsbloggen har det under och efter helgen diskuterats kring det här med manifestationer. Rensat ogräs har lars dahlbäck gjort. Skrivklådan består hos johnny lestander, hanna johnselius har tagit blogguppehåll på obestämd tid och fredrik norberg tappat den klåda jag nyss nämnde en kamrat johnny hade kvar.


Nyheter kan man skriva om.

Svenska kyrkans inflytande på svenska universitet är för stort är en skojig sak jag lite smått skadeglatt läste i både Dagen och Dagens Nyheter. Det skojiga i det hela är att den kritik som Högskoleverket riktar mot teologiinstitutionerna i realiteten kritiserar planerna hos en del kyrkliga höjdare att låta universiteten ta hand också om konfessionella delar av präst-utbildningen. Eftersom jag tycker förslaget är dåligt gillar jag när det kritiseras.


Fri tanke kan man lansera.

Jag anser att religionsämnet bör tas bort både i grundskolan och på gymnasiet!
Återkommer kanske i ämnet.


Huvudärendet för inlägget kan formuleras.

Nu återstår 53 minuter till kvällens avsnitt av LOST.


PS betyder efterskrift.
Klockan är 00.36 och jag har just njutit av överaskningen - två avsnitt av LOST. Två!! Lycka!!

Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd på gång

Nu får ha allt förklara sig. Ta bort religionsundervisningen?! Ska vi ersätta den med kristendomsundervisning? Hur skall det uppväxande släktet kunna få insikt till det som präglar, historiskt och nutid, stora delar av världens befolkning samt skapar spänningar och konflikter?

2009-06-03 @ 17:36:29
Postat av: SvBG

Precis. Utveckla gärna denna brandfackla.

2009-06-04 @ 09:02:46
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: bloggaren själv

När tre personer uttryckt önskemål om utveckling av ämnet slår jag till.

2009-06-04 @ 21:44:10
Postat av: Ann O nym

Vad ska det ersättas med? gamla tiders kristendomsundervinsnoing lär ju inte bli aktuellt.

utveckla resonemanget på ditt invecklade sätt, tack.

2009-06-05 @ 10:10:16
Postat av: SvBG

Har du förresten tänkt på en grej (jag vet inte om det är så, men jag läste det på en annan blogg). Spreakerrösten innan Lost säger: "Lost presenteras i samarbete med hitta.se" - Är inte det skoj, så säg?!

2009-06-06 @ 07:52:54
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com
Postat av: Tobbe

Ytterst skoj, SvBG

2009-06-06 @ 11:51:28
Postat av: bloggaren själv

Vi som inte LOSTnat från serien har givetvis njutit av paradoxen "i samarbete med hitta.se" en gång i veckan. Effekten i mitt liv är att jag när jag letar telefonnummer, adresser etc söker undvika eniro.se. LOSTigt, eller hur?

2009-06-06 @ 15:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0