åka tåg

Beväpnad med den i tidigare inlägg omnämnda lilla lapp-toppen, då kallad läpp-tippen, åker vi nu norrut medelst nattåg. Internetsurfning är som inte någon höjdarupplevelse då täckningen för det mobila bredbandet kan vara både si och så i hälsingeskogarna. Skriva inlägg går dock för sig och fungerar ganska bra trots att tåget kränger lite när det ormar sig fram genom fäderneslandet.


Åka tåg innebär att man är miljömedveten - har jag hört. Snabb och säker personbefodran med ett minimum av bruk av fossila bränslen typ bensin. Jättesolidariskt med kommande generationer alltså. Flyget å andra sidan formligen väller ut skit i atmosfären och bidrar effektivt till värmeböljor och istider lite överallt beroende på vem som spår i avgassumpen.


Till detta miljöskäl tycker jag det är mysigt att åka tåg eftersom jag slipper lubba till flygbussar, kvittera ut långtidsparkerad bil och en massa annat. Dessutom bränner man om man skall resa från Älvsbyn till Uppland med flyg tur och retur ungefär lika mycket vaken tid som när man avstressad med en - eller två men inte fler - pilsner innanför västen bara låter sig jernbanetransporteras på ett helt avslappnat sätt. Den övriga tiden befinner jag mig ju i sussande tillstånd så den märks ju inte alls - nästan. Detta sista nästan är nödvändigt att tillägga eftersom det naturligtvis kan bli lite sådär med sömnkvaliteten.


Vi har alltså besökt släktingar på min madams sida. Hennes mamma - alltså min svärmor - är den enda av våra föräldrar som fortfarande är i livet, nu 79 bast. Själv utan syskon blir ju två svågrar och en svägerska med respektive samt tillhörande ganska vuxna barn också kul att möta. Jag hann dock inte med alla men två svågrar och en ingift svägerska kunde jag i alla fall beta av. Och en yngling som är kusin till våra fyra.

Ungefär ½6 i morgon beräknas vi vara framme i Älvsbyn. Det är SJ som kör så man kan ju aldrig veta men nu när detta skrivs vid 21.30.tiden är vi i alla fall på tidtabell. Peppar, peppar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0