33 stadiga

Varför vet jag inte men 33 stadiga verkar gälla. I alla fall om jag kollar in besöksstatistiken på denna min blogg. Sistlidna torsdag, fredag och lördag visar diagrammet ett vågrätt streck på det antalet 33 som unika besökare. En av dem är givetvis jag själv men 32 andra datorer är uppenbarligen in och gluttar. I onsdags registrerades 34 unika IP-adresser, tisdag 31 men måndagen innebar antalet 42. Förra söndagen dock bara 24.


Några regelbundna läsare vet jag vilka de är och bedömer som illa drabbade besökskroniker. Kommenteraren Tobbe är till exempel en sådan. Samt signaturen Kyrkvärd som utifrån årstidernas växlingar tilläggsbeskrivit sig själv med ord som: på glid, på språng, på cykel och just nu på semester. Kommentarsärskrivaren Ann O Nym torde också vara en regelbunden återfallare.


Vilka andra är kan jag fundera över men jag grubblar mig inte tunnhårig i frågan. Troligen finns det både kroniker och insnubblare bakom siffrorna. Dock gör de alla att jag känner mig förpliktigad att inte undanhålla dem den livlina av kulturellt och intellektuellt högstående influenser som mina blogginlägg representerar. Således väljer jag ambitionsnivån att knappra om både ditt, datt och ingenting med ett intervall av 2-3 inlägg i veckan, ibland oftare när så tiden och metreologiska förhållanden så medger.


Apropå metreologi så regnar det idag och således skrev jag detta trots att gårdygnet inneburit två inlägg. Det vid regnväder i tidigare inlägg utlovade funderingarna kring befrielseteologi ur palestinsk synvinkel är ett vidlyftigt tema som kräver väldigt mycket regn och inga andra tids- och tankekonkurrerande inslag. Dröjer således.


Bilden är ett länkningsfenomen i sig.
Med sökordet 33 på google kom jag till Wikipedia på engelska och därifrån kunde associera till vad bilden föreställer. Hur återstår för läsaren att lista ut och eventuellt diagnosticera.
Wikipedia på svenska var innebar också goda fakta.


Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd på semester

Arsenik är ett grundämne med atomnummer 33. Klart giftigare än denna blogg, dock beroende på hur stor dos och hur ofta man intar den.

Bilden, av någon anledning inte klickbar, ser ut att vara ett vin. Jag tror att han hänvisar till dett som prästen i Silbodal blandade i nattvardsvinet på 1800-talet.

2009-07-26 @ 18:22:22
Postat av: Ann O Nym

Bara det inte dröjer så länge med att tankemödan så att nederbörden hinner övergå i fast form, sen vore det tacknämligt om herrn åstadkom någon form av visuellt underlag så att vi vet att du inte är halvtänkt med att ha värkt fram tankvärda ord, men vi undanber oss grk-bilder.

2009-07-26 @ 20:10:24
Postat av: Ann O Nym

Vad gäller bilden så syftar den på en teaterpjäs av Joseph Kesselring - Arsenik och gamla spetsar

2009-07-26 @ 20:18:07
Postat av: Tobbe

Ha! Då har jag fler besökare än du! Om det sedan beror på om jag är mer känd eller mer ökänd kan vi ju reda ut över den pilsner vi ska ta på tåget i september (jag har inte ändrat bokningen så nu får du se till att åka!)

2009-07-26 @ 22:47:37
Postat av: bloggaren själv

Listig läsekrets - onekligen. I vart fall en av de 33.

Tobbe är nog mer känd än jag. Och ökänd. Jag vet inte om han av både välvilliga och en och annan illvillig blivit ifrågasatt och misstrodd på grund av att han har goda kontakter med mig. Dock vet vag vad som sagts till och om mig på grund av min vänskap med Tobbe. Av detta gissar jag att han slår mig som både kändis och ödito.

2009-07-27 @ 11:55:11
Postat av: Tobbe

Stackars dig att du ska behöva släpa på bördan att vara kompis med mig. Tyvärr har jag ingen lust att befria dig från den.

2009-07-27 @ 20:35:23
Postat av: bloggaren själv

Bara för tydlighetens skull så att övrigare läsare skall veta vad Tobbe redan vet och att det finns en hjärtlig ironi i hans sista kommentar:

När det sagda hände upplevde jag det inte som en börda! Tvärtom! Attityden guilt by association uttryckt med orden "man vet väl vilka kontakter du har" säger ju mer om den som avfyrade stolligheten.

Nej! Vänskap är ingen negativ börda utan ett sätt att dela gemenskap och - när sådana tider kommer - hjälpas åt att bära bördor!! Och jag har hellre EN vän som jag kunnat vara vän med i drygt 35 år än inhystar tillfälliga popularitetspoäng från opinions- och trendkänsliga personer uppmonterade på halvhöjd i kyrkliga hierarkier. Sådetså!!

2009-07-27 @ 20:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0