massakern över?

Ikväll meddelas att Israel proklamerat ensidig vapenvila med start i natt. Bra!!
De tänker dock inte omedelbart dra marktrupperna ut ur Gaza. Mindre bra!!
Hamas meddelar att de kommer att fortsätta bekämpa israelisk marktrupp i Gaza. Ännu mindre bra!! Dock begripligt eftersom israelisk trupp står på palestinsk mark och därmed enligt krigets praxis är "lovligt byte". Ett totalt eldupphör hade varit allra bäst. Dock hoppas jag att Hamas eldupphörar när det gäller raketer över gränsen. Men tvivlar.

Efter denna storpolitiska kommentar meddelar jag att just nu har Älvsbyn lägsta temperaturen i landet. Inte så jättekallt som för några dagar sedan men ändå lägst just nu. I måndags hade Älvsbyn landets högsta temperatur - och detta i januari! Kolla själva på http://www.temperatur.nu/ om ni inte tror mig.

Kommentarer
Postat av: Kyrkvärd på glid

www.temperatur.nu är mycket användbar hemsida.

Man kan använda uppgifterna till att förutspå den årliga energiförbrukningen för en byggnad på en viss ort. Man kan jämföra orter. Man kan se trender mellan olika år. Det går att förklara kondensbildning genom att se att det varit ett väderomslag.

Hemsidan kunde dessutom utvecklas. Luftfuktighet och lufttryck skulle vara nästa steg. Då kan vi väderamatörer göra en egen prognos, åtminstone några timmar framåt.

Det ser ut att bli skidtemperatur idag också, till eftermiddagen.

2009-01-18 @ 09:03:38
Postat av: Ann O Nym

for vaervarsel gå til www.yr.no

2009-01-18 @ 14:40:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0