korridortanterkategori

För kännedom! Om skriverier på en närbesläktat blogg.
På skolprästbloggen preacherteacher har jag skrivit två inlägg som informerar om skolan och samtidigt ger lite Bibelkunskap - kanske. Under kategorien korridortanter skriver jag om hur folkhögskolans olika klassrum är uppkallade efter Bibliska damer i bokstavsordning samt vilka öden och äventyr dessa tanter möter. Abisag och Ada inleder.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Grymt öde för storebror.

Äktenskap för alla från den 1 maj

Uppdaterad 2009-01-21 12:25http://di.se/nyheter/?

Homosexuella ska kunna ingå äktenskap från och med den 1 maj i år. Det är innebörden i Moderaternas, Centerns och Folkpartiets motion som presenterades på onsdagen.Mitt folks brott var större

än synden i Sodom,

som ödelades på ett ögonblick

utan att röras av människor.

2009-01-21 @ 17:23:53
Postat av: Hanna

Nu har jag gjort ett nytt inlägg på min blogg. Om du/ni på skolan namnger ett av rummen till Bat-Seba (typ) så kan jag komma och lära ut lite orientalisk dans till de kvinnliga eleverna ;)

2009-01-21 @ 18:40:18
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: Anonym

Enligt ditt inlägg på "prechtecher" så torde ju rummet "Bat-Seba" finnas med. Vad jag menar med "typ" i föregående kommentar var att det ska vara bibliskt förankrat att denna dam eller någon annan bilblisk dam verkligen ägnade sig åt dans. Det står inget sådant om Bat-Seba. Salome ägnade sig ju åt det men rumsnamn som börjar på S har ni uppenbarligen inte kommit till än.

2009-01-21 @ 18:54:48
Postat av: bloggarn själv

"Bat-Seba" finns som klassrum och om några dagar - "Abisag" och "Ada" ska väl få sjunka in något - kommer jag på skolprästbloggen att berätta om henne. Huruvida hon dansade eller inte vet jag ej. I sal "Bat-Seba" dans knappast möjligt eftersom salen är fulld av fast monterade datorer.

Men kanske skulle det fungera i "Ester". Eller "Judit". Eller "Noomi". Skulle det bli ogudaktig dans får vi väl hugga till med "Isebel".

2009-01-21 @ 21:37:52
Postat av: Hanna

Oh nej! Den orientaliska dansen jag dansar är långt ifrån ogudaktig. Den är lite av en folkdans.

2009-01-21 @ 22:10:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0