vattenpass 2

Idag varken hinner eller ids jag beblogga innehållet i den Kyrkans Tidning som jämte Lokala Världsbladet fanns att finna i brevlådan i morse. Snabbkoxade givetvis igenom de bägge vid ½7tiden i morse samtidigt som frukostfilen och morgonteet slank nedför strupen och finner det knappast vara värt att återläsa dem noggrant.

Då jag i tidigare inlägg berört intervjuerna med de politiska partiernas ledare* inför tjyrkovalet bör jag väl fullständighetens namn ägna (c)-Måddan några ord vilka i all enkelhet blir: Läs inlägget Hurra, det är torsdag! på Dag Sandahls blogg. Han tycker exakt som jag och är således en klok karl - i vart fall i detta stycke.


*  I flera fall icke kyrkotillhöriga och alltså i avsaknad av både valbarhet och rösträtt. 

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Man kan ju undra varför Kyrkans Tidning ska intervjua partiledarna inför kyrkovalet. Flera av dem tillhör ju inte ens kyrkan. Men förmodligen beror det på att "Svenska kyrkan" (dvs en massa folk på Kyrkokansliet i Uppsala) tror att det är ett tecken på att Svenska kyrkan är viktig eftersom alla Partiledare låter sig intervjuas i Kyrkans Tidning. I själva verket är naturligtvis partiledarna bara intresserade att bli intervjuade för att dom då får synas och för att ingen av dem kan ju låta bli eftersom någon annan av dem då tar den delen av spelplanen eftersom alla de andra intervjuas. Arma kyrka som inte begriper att partiledarna lika gärna skulle vara med i ett sandlådeprogram i TV3 - bara dom fick synas!

(Kyrklig variant av "Blåsningen"!)

Dessutom: när nu partiledarna får chansen ge draghjälp åt "sina" nomineringsgrupper i kyrkovalet så måste väl vi obundna grupper få motsvarande hjälp av någon som kan liknas vid "partiledare". Vem ska vi i Frimodig Kyrka ta? Bertil Gärtner? Yngve Kalin?

2009-08-22 @ 22:06:00
Postat av: Anonym

Varför inte Jan-Anders Ekelund??

2009-08-23 @ 11:59:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0