småskär t o rt

Augusti månad i nådens år 2009 inleddes med en dagsutflykt i Luleå skärgård. Klockan 0700 lämnade vi samhället vi bebor och rattade fordonet mot stifts- och residensstaden från vilkens södra hamn båten skulle avgå 0830. Vi åkte via Klubbviken, Junkön och Kluntarna till Småskär där vi landsteg vid 11draget.


Skön dag på skäret skulle kunna vara en braig beskrivning. Skogspromenad, kapellet, strandfika och mer promenad i ofantligt blåbärsrika marker innan skutan avgick strax efter 15 för att tuffa utgångsturen i omvänd riktning*. 1730 var vi tillbaka i södra hamnen där vi botade den akuta hungern medelst ett mathaksbesök. Hemma i byn strax före 2000 behagligt trötta efter en fin dag.


Djupa tankar under dagen?

Kanske några utifrån medhavd under båtresan läst bok vilken jag avser att återkomma till.
De gamla stigarna märkta med de gamla skyltarna möter människans trängande behov - i flera avseenden - kan vara en tanke apropå bilden av den gamla skylten som vid kapellet visade vägen till kyrkdasset.*  Efter Småskär gick båten via Hindersön till sluthamnen Brändöskär varifrån den efter ett tag vände fören i akterns riktning.

Kommentarer
Postat av: Tobbe

Varför for du inte till Småskär idag istället? Då hade du kunnat få vara med om gudstjänst i kapellet och höra gammal kompis till dig predika. Och var det inte dessutom varmare idag?

2009-08-02 @ 21:48:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0