johannes 8:32

Sanningen skall göra er fria!


De orden återkommer gång på gång i filmen In My Country som jag köpte samma dag som jag på Pite havsbad observerade olika arter av sol-och-badare. Det blev på hemvägen från badet det hände. På något sätt upplevde jag att fordonet jag körde kapades av alla mina medåkande och tvingades till ett stopp vid en huvvaligen gigantisk lösgodisbutik i Öjebyn i vilken, förutom snask, det också gick att köpa utsorterade dvd-filmer för tjugo slantar styck.


Två filmer införskaffades - förutom karameller. Den ena var en tidig Morden i Midsomer som givetvis var intressant som kvällsunderhållning men inte tarvar nämnvärda kommentarer. Den andra däremot var ett helt igenom jättelyckat klipp!!


In My Country bygger på en bok av den Sydafrikanska författarinnan Antjie Krog och handlar i dramatiserad form om sanningskommissionernas arbete efter det att apartheidsystemet drivits till ett avslut. Stark film!! Lite romanslarv givetvis eftersom det är Hollywood men ändå stark. Och visar på den väg vidare från förtryck och särbehandling som innebär att offer och förtryckare inte bara byter plats utan möts för att söka sanningen. Och förlåtelse. Och försoning.


Skaffa filmen! Hyr den eller köp den! Och se den!

Apropå dagssituationen i Israel-Palestina inte minst.

Det finns hopp också där eftersom Sanningen skall göra er fria.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0