jobbet börjar

Snart är sommarlovet slut.

Några skälvande timmar återstår.


I och för sig så önskar rektorn inte ha sin kader inne förrän på onsdag men jag börjar i morgon eftersom jag har så väl utvecklat överjag.

Jag har räknat ut att

  • måndagen kommer att ägnas åt uppdateringar av skilda slag. Bland annat lär vi ha fått nåt nytt slags e-post-system på jobbet och det måste jag ju ta i närmare beaktande. Avstädning av skrivbord och andra pappershögsytor är också av nöden då den form av bokslut över förra terminen inte gjordes på försommaren. Planering och fixande inför de närmaste veckorna måste också begynna.
  • tisdagen innebär en resa till Skellefteå för samråd kring delar av ett utbildningspaket stiftet tillsammans med sina tre folkhögskolor skall ha nästa år med nya och gamla förtroendevalda som målgrupp - i detta fall kyrkvärdar. Väl hemkommen mer planereri och förberedelsearbete med fokus på en kurshelg som förbereder en resa till Israel-Palestina senare i höst. Eller så jobb kring den om en vecka inkommande Volontärutbildningen. Eller något annat. Typ ett par kursers resa till England i november. Gissningsvis kommer kvällen att ägnas åt en del skrivarbete.
  • onsdag skall alla vara i farten tillsammans på stor personaldag med både jobb och någon form av ännu hemlig aktivitet som rektor bestämt. Kvällen troligen liknande tisdagen.
  • torsdag bär det å förmiddagen av till Luleå för en träff kring något internationellt utbildningsmaterial eller nåt liknande. Eftermiddagen fortsätter med annat jobb.
  • fredag blir att skolka/kompa och göra något med familjen - madammen samt barnen med två respektive - som i sin helhet då fixat ett förlängt ledigt friveckoslut.

Måndag om en vecka landar så merparten av skolans elever. Volontärlinjen liksom alla andra grupper går då igång och eftersom jag är hela skolans präst - inte bara kaplan för de specifikt kyrkliga kurserna - blir det ett minglande och ett vinglande för att så snart som möjligt knyta så många kontakter som bara går. Pladder och fladder med andra ord.

Veckan som börjar sista augusti anländer sedan höstens utgåva av Svenska kyrkans grundkurs vilket innebär start på ett rejält beting av lektioner, kontakter, gudstjänster och närvaro.


Har då sommaren inneburit en god uppladdning för detta?

Ja, nästan som brukligt. Läst en del böcker har jag ju gjort. Och solat, badat och tänkt. Och en del av detta har jag vittnat om på bloggen. Dock blev det av lite olika skäl inte någon fjällvandring men det får jag kompensera en vecka in i september då Grundkursen och Volontärlinjen flyttar sig till Jäkkvik.


Så jag är nog laddad - tror jag. Och belåten över att ha ett arbete att gå till.

Och dessutom verkar ju badsommaren ändå slut nu....


Bilden är ett förra hösten egenknäppt digitalfoto av Olympiaarenan i Berlin. Har absolut inget med inlägget att göra men väl med de dagar som nu är då Friidrotts-VM nu genomförs på de blå banorna..


Kommentarer
Postat av: Hanna

Ett härligt slut på sommaren med friidrotts-VM, tycker jag!

2009-08-17 @ 23:21:36
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: LTD

"Laddat överjag"... Hehe.

I sommar har jag - naturligtvis hos andra, inte hos mig själv - konstaterat den intressanta kombinationen av "bra självförtroende, dålig självbild". Och för den delen även "dåligt självförtroende, bra självbild". Frågan är hur det blir om man dessutom adderar "laddat överjag"...

2009-08-18 @ 08:56:47
Postat av: LTD

Undrar varför jag skrev "laddat överjag". Jag menar förstås "väl utvecklat"! Eller är det synonymt, kanske?

2009-08-18 @ 08:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0