…mött våren i södertälje?

Jag är hemma igen!

Och efter en stunds klickande uppdaterad.

Bland bloggar till höger och annat.


Jag har alltså varit i Södertälje. Eller egentligen Östertälje och då närmare bestämt på Hagabergs folkhögskola. Anledningen till resan var ett så kallat grundkurskollegium dvs ett årligt möte mellan ett par personer från var och en av de folkhögskolor som ger Svenska kyrkans grundkurs samt till dessa en en representant från några stift i Svenska kyrkan.


Vettigt, nödvändigt och trevligt skulle kunna vara ledorden.

Vettigt samtal av kollegial natur.

Nödvändigt tankebyte kring gemensamma uppgifter.

Trevligt att mötas.


Väl hemma igen går det då åt lite tid till att datera upp e-post samt orientera sig i bloggosfären.


Först kollas givetvis min egen blogg huruvida någon kommentar inkommit. Så var fallet och utifrån detta vill jag tacka för att min gode vän och trätobroder Torbjörn på ett självuppoffrande sätt LOSTnotisvikarierat för mig. Jag vet hans känslor och att han klämt in kommentaren två gånger vittnar om kamratlig hängivenhet.


När jag sedan kollar mina bloggrannar arbetar jag mig alltid nedifrån och uppåt.


Hos ovan nämnde Tobbe ser jag att det skrivs och kommenteras kring OAS-helgen i Stadsökyrkan.

Sven-Bertil Grahn lämnar bildbevis på sin fingerfärdighet när det gäller legouppdrag.

Simon Jonsson har aviserat nedläggning eller åtminstone åtstramning av sitt bloggande vilket kommenteras där och förhoppningsvis kommer han att kunna talas till rätta. Annars måste den länken avlänkas men jag väntar ett tag med den åtgärden.

Dag Sandahl är pålitlig när det gäller inlägg av analytisk systemoroande art. Synd bara att det aldrig är någon ur det kyrkoetablissemang han utmanar som visar anständigheten att bemöta honom. Kompakt offentlig tystnad i relation till offentlig kritik blir lätt de facto mobbning av kritikern.

Pär Parbring delar på sin blogg med sig av vetande och reflexioner kring Katolska kyrkan. Det är jättebra eftersom mångas kunskapsluckor i det stycket är alarmerande stora. Pär ger ett fint inifrånperspektiv även om han inte längre tillhör den kyrkan.

Preacherteacher händer det inget på eftersom den bloggaren inte sköter sig!

Kyrkokartan är inte en blogg och kollas därför inte regelbundet. Dock uppmanar jag läsekretsen att ges sig in i där och skriva om sina kyrkor.

Johnny Lestander tar en stund att gå igenom. Ett par dagars bortavaro gör att ett stim av inlägg finns att läsa och då i alla möjliga och omöjliga ämnen. Fann en godbit en god bit ner i bloggen i form av en kommentardebatt kring huruvida kyrkan skall ha vigselrätten kvar. Intressant. Håller i stort med kamrat Johnny i frågan.

Hanna Johnselius och Fredrik Norberg skriver när de skriver för mig intressanta saker. Synd de skriver alldeles för sällan.


Mina egna icke längre härboende barns bloggar kollar jag också fast jag inte länkat till dem. Samt ytterligare någon blogg. Och som grädde på moset ett par tre hemsidor: Dagen, Kyrkans Tidning och ikväll gårdagens stolliga ledare i Aftonbladet - den svenska kyrkokonservatismens ledande pressorgan.


Så mycket var det att göra.


Men inte var det mycke till vår i Södertälje!!
Bilden - klicka på den för växt - visar därstädes avplåtograferad olövspricklig björk.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Åjo, under den senaste veckan har jag skrivit två inlägg i alla fall.

2009-04-22 @ 20:36:43
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: Hanna

fast när jag nu synar dina ord om mitt skrivande så ser jag ju att det inte var tillräckligt intressant att räknas...

2009-04-22 @ 20:39:34
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: bloggaren själv

Ooops!

Hoppades jag inte sårade någon. Inte heller dig, Hanna.

Det är ju MER skriverier jag önskar. Om allt möjligt. Även om jag tycker dina Job-och-sorg-tankar är mer inspirerande än symaskinsreferaten.

2009-04-22 @ 21:05:13
Postat av: Hanna

Det kommer mera om Job och sorg, var så säker. Just nu läser jag den bok ("När livet stannar") som man läser ur i teaterföreställningen "Jobs blues". Jag kan verkligen förstå att det går att jämföra berätlserna. Bägge ger uttryck för en olidlig smärta och sorg.

2009-04-23 @ 11:46:23
URL: http://hannajohnselius.blogg.se/
Postat av: SvBG

Usch vad jag framstår som oseriös... :-/ eller :-) (vet inte själv)

2009-04-23 @ 18:17:11
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0