sjuk, sjuk, sjuk

När man är sjuk är man sjuk.
Om man är man.
Och i mitt fall är man det.
Man.
Och sjuk.
Förkyld alltså.

I förbigående har i tidigare inlägg i förbigående ordats att sonen - inte Asienresenären som kommer hem i morgon utan den andra - tillbringat julen småfebrig och hostandes. Nu har trädet fallit inte långt från äpplet och jag har blivit krasslig. Ungefär en grads feber och hosta. Igår. Och tillslutande* snorighet idag. Och därmed är jag sjuk. Näst intill mogen för nödslakt. I eget tycke. Familjens feminina delar - en fru och två döttrar - tar väldigt lätt på det hela. I stället för att visa engagerande sympati möter de mig med ignorerande ironi. Fast jag är sjuk. Hostar. Och har en hel grads lokal uppvämning.

Alltså snorfar jag på nätet. Ser hur bloggare jag länkar till - och andra - börjar krypa upp ur jul-idet och brumma så smått. Hos Pär Parbring finner jag en intressant reflexion kring årets julkalkon - eller anka. Ni vet detdär om att påven i något tal han höll i julveckan skulle ha gjort ett utfall mot homosexualla. Beskedet kablades ut i alla svenska media som nästintill undantagslöst avstod från trista saker som källkritik, sanningssökande osv. Kyrkans Tidning verkade dock ha kollat lite och repeterar inte bara TT:s desinformation. Dagen gick på ankan men har tillrättalagt det hela i efterskott.
Men var är Aftonbladet som behövs när sanningen skall fram - fast den gamla devisen finns i vart fall inte på nätupplagan? Kanske något för chefredaktören att åtgärda...
Och expressen? SVD? DN?

Jag har lärt mig att om man spyr ska man torka spyan där man spydde. Inte någon annanstans. Eller inte alls. Torkar man inte torkar spyan själv. Och luktar det. Länge.
Så från mitt tangentbord pekfingervalsar jag till svenska media:
Rätten eder!! Gören pudlar!! Vågen visen att ni sketen i det blå skåpet!!


*  OBServera att tillslutande här har en dubbel mening. Snorigheten har lags till de övriga krassligheterna - tillslutit. Den tillsluter ävenledes andningsvägarna starx norr om mustaschen - idag lämpligen kallad snorbroms.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det gäller att vara politiskt korrekt inom journalistvärlden, annars blir man till hackkyckling. Det har jag hört inifrån "tidningshuset". Det som idag är den rätta åsikten får ingen bryta mot. Det kan gälla homosexualitet, jämnställdhet, klimathotet, barnuppfostran eller något annat.

2008-12-27 @ 21:10:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0