årets sista inlägg

Just nu är det Nyårsafton.

Och jag funderar på någon form av slutinlägg för året 2008.

Samtidigt som det blåser ute. Blåser så vanvettigt.

Slutord ger man ofta väldig uppmärksamhet. Jämfört med startord. Så har jag till exempel ett skrivet exemplar av varje griftetal jag hållit i samband med begravningar. Flera av dem påminner nog delvis om varandra men det som i någon mån fungerar som slutord knutet till en avliden person skrevs i ett unikt exemplar för varje tillfälle. När det gällt doptal och vigseltal har jag inte gjort så. Där finns stolpsystem och bara i undantagsfall existerar helskrivna versioner.


För att samla material till ett slutord ögnade jag igenom bloggen sedan januari. Inget fanns att direkt återknyta till, vidareutveckla eller bara påminna om. Skummandet visade dessutom på en märklig blandning skriverier kring både ditt och datt - fjällvandring, Berlinresa, kyrkligt, böcker, familjära ting.


Storpolitik saknas dock. Inte är det mycket om Finanskrisen eller Israels överreaktion mot Gaza. Dessa saker är givetvis mycket intressanta men jag har inte bloggat kring det - annat än undantagsvis.


Lokalpolitik saknas också. Med ett par tre undantag. Också intressant men...


Vad det blir nästa år kan man inte veta. Gissningsvis fortsätter jag att skriva inlägg. Och kommentera på ett urval andra bloggar. Bara för att det är kul - för mig alltså.


Den som läser detta önskas härmed ett gott 2009 - i Jesu namn!


PS: OBS att bilden föreställer trött varelse med febertermometer i handen - inget annat.

Kommentarer
Postat av: Sven-Olof

Ett Gott Nytt Nådens År!!

2008-12-31 @ 16:55:07
URL: http://svenolofsnellman.blogg.se/
Postat av: SvBG

Jag önskar dig ett gott nytt år, Stig! Hoppas på att få se dig livs levande nån gång också och inte bara via bloggen. Men chansen är väl större den här terminen. Gud välsigne dig och det nya året!

2009-01-01 @ 20:49:08
URL: http://www.svenbertilgrahn.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0