www.dagen.se

Har den sista tiden roat mig med att kolla på tidningen Dagens hemsida. Den är bitvis inte helt ointressant - vilket är ett nordsvenskat sätt att tala om att den bör man nog titta i lite oftare.

Länken för idag ur den handlar om att stiften i lite spridda skurar väljer att bojkotta hotellkedjan Scandic. Härnösandsbiskopen drog igån det hela och flera följer efter. Växsjömitran kritiserar hotellkedjan för att de gett efter för - citat: ett enda brev från en militant ateist. Kolla länken samt hotellkedjans snyftiga svar.
Kyrkans tidning skriver också men mer återhållsamt än Dagen - kanske beroende på att man är känsligare när det gäller att eventuellt stota sig med någon eventuell sorts sekulariserad opinion eventuellt understödd av trendnissiga kulturtomtar i Mälardalen.
I Dagen finns också en annan länk värd att följa. Den handlar om de kristna i Etiopien och deras reaktion vis a vis företeelser i Svenska kyrkan. Kanske borde vår kyrkas ledning börja lyssna - och tänka efter. Även om syskonens reaktion nog inte enbart beror på läsning ur Bibeln och tolkning av densamma.

Det känns lite plötsligt att det är mitt i veckan. Efter några dagars ledighet säger kroppen måndag men det är onsdag. Och om 27 minuter börjar kvällens avsnitt av LOST.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=134037
http://www.kyrkanstidning.se/nyheter/biskop_nobbar_scandic_efter_bibelstopp_0_1749.news.aspx
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?isArchive=False&ID=133875&searchWords=Etiopien

PS: Ett tidigare inlägg (14:e april) - syfte, mål, medvetenhet - innehöll en betraktelse över kyrkans syfte samt en inbjudan att skriva i kommentarer om exempel på församlingar där man gör erfarenheten att där/här kommer människor som inte tror till tro? 
Inte mycket svar har inkommit och min vädjan om rapporter kvarstår.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Norberg

Mitt inlägg har du ju inte ens besvarat, eller var det så lysande?

2007-05-02 @ 20:56:39
URL: http://www.fredriknorberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0