dagen forsar fram

image114

Förra onsdagen skrev jag något om TVkanalsdragkamp och i sammanhanget nämndes att äldre gossen fått i uppdrag att fixa fram pryttlar så att problemet icke vidare må uppkomma. Så är gjort!! Inför kvällens avsnitt av LOST har jag därför full förtröstan - det är nu 164 minuter kvar.

Innan LOST skall dock annat fixas. Det skall till exempel gå av stapeln en föräldraträff inför konfirmandernas cykling på Gotland om 1½ vecka. Dessutom borde virusprogrammet till datorn fixas till - det har på något sätt inaktiverats av bredbandsuppdateringen eller nåt. Telesupporten säger väntetid 55 minuter så det hinns ju inte med innan det är dags att flänga iväg till Församlingsgården för föräldramötet - något som strax sker.

Dagen har annars tillbringats i form av friluftsdag med skolan. Utfärd till ortens mest besökta turistiska sevärdhet Storforsen. Givetvis har alla elever och all personal varit där förr men forsen är alltid värd ett besök och särskilt läckert är det nu i vårflodstiden alldenstund Piteälven inte begåvats med en total vattenkraftsutbyggnad - något som om det skett väl kanske höjt spänningen i nätet men definitivt sänkt dramatiken i naturen. Bilden är från idag och tvärtemot min sed publicerar jag den som stor bild - det är ju ingen miniatyrfors.

Nu drar jag till Församlingsgården.

Kommentarer
Postat av: Anonym

På tal om alba i förra inlägget. Jag har hellre röcklin, jag ser alban som ett underplagg. Det kan ju vara något roligt att ta upp... "Ser ni, jag har underkläderna på mig idag!"
Nåväl, vi kanske har olika syn på den liturgiska klädseln. Men visst har du också hört / läst om det där med alban som underplagg?

2007-06-01 @ 13:07:20
Postat av: Anonym

Det var "lostfanet" som skrev inlägget ovan...

2007-06-01 @ 13:09:05
Postat av: bloggarn själv

Alba eller Röcklin får väl gå på ett ut underplagg eller inte. Resultatet blir i vart fall detsamma om man jämför med kavajer eller annat: "Prästen var speciell, nästan fascinerande mystisk. Hade dessutom något speciellt att säga samt verkade i övrigt trevlig och fullt klok."
Och det blir väl ett bra intryck??

2007-06-01 @ 15:56:50
Postat av: Lostfanet

Ja, ja, i åskådarnas ögon blir det väl "mystiskt" vad än för vitt vi har på oos. Vi sticker ut. Men i våra kretsar: Håller du med om att alban egentligen är ett underplagg?
/ Lostfanet

2007-06-01 @ 16:21:45
Postat av: bloggarn själv

Inte katten vet jag. Jag känner mig alltid mer överklädd (eller i vart fall påklädd) än underklädd när jag bär alba. På ett sätt är den ett underplagg eftersom man bär mässkae utanpå alban och mässhake ska man ju ha när det är mässa/nattvard och det skall det ju alltd vara.
För icke präster och andra kyrkliga och liturgiska finlirare:
"Alba" är den vita lucialinneliknande historia med knutet skärp präster bär i gudstjänst.
"Röcklin" är ett, också vitt, plagg gjort av en massa tyg men utan skärp, vanlig vid dop och nattvardslösa gudstjänster.
"Mässhake" är det pocholiknande färgade plagg som bärs utanpå alban i samband med mässa och
"Stola" är ett band i samma färg som mässhaken. Skärpet heter förresten singulum på kyrkfackspråkiska.

2007-06-01 @ 23:22:38
Postat av: Madonna

Sååå egentligen står prästen i särken? Nattsärken kanske rentav. För det hade väl karlarna förr? I alla fall i de högre kretsarna.

2007-06-03 @ 09:29:03
URL: http://madonnas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0