en tid för allt under himlen

I boken Predikaren i Gamla testamentet står - ungefär ur minnet:

Det finns en tid att bygga upp, en tid att riva ner,
en tiför krig, en tid för fred,
en tid för kärlek, en tid för hat,
en tid för glädje, en tid för sorg
osv.

Sedan beskedet kom att den goda vännen omkommit har det varit en tid för aktivitet. Andra har behövt - eller i vart fall har jag trott att andra behövt - mitt aktiva stöd. Kamraterna från Egypten vill återvända. Flygtider kanske skall bokas om. Information skall ges till olika människor - inklusive ett ungdomsläger på Folkhögskolan med många ungdomar som kände henne. Det har varit en tid för aktivitet.

Nu är det en tid för vemod.
Jag sa till någon idag att om jag skulle förteckna 15 vänner exklusive släktingar skulle Inger som omkommit och Richard, hennes man, hamna på den listan. Så nu är det en tid för vemod.

Mitt tåg går om en ½-timme. Jag skall till Uppsala för att svara för min magisteruppsats på måndag. Mitt i en tid av vemod.

Det kommer att komma en tid för ny-mod.
Den fackla Inger bar - brinnande lidelse för internationella frågor, en djup insikt i att om vi lär känna andra bättre lär vi känna oss själva bättre, om vi ser ut får vi hjälp att se in, in i oss själva, in i vår kyrka, in i vår tro - den facklan kan ingen ensam bära vidare. Men många kan. Om vi brinner tillsammans.

Nu går tåget om 25 minuter.

Kommentarer
Postat av: 31:an

Lycka till Majistern!

2006-11-26 @ 09:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0