askonsdag

lutherhjälpenEn ny period av kyrkans år har inletts. Askonsdagen - alltså idag - inleder fastan som förberedelse till påsken. I morse hade vi därför en Askonsdagsgudstjänst på skolan och det klarade sig trots att det mesta höll på att frysa inne. Kapellklockan var nedkyld och startade inte, som brukligt är då temperaturen är runt minus 25 grader. Den lilla kören om 8-10 deltagare var förkyld till tre fjärdedelar. Vädjan rakt ut vid gudstjänstens start gav halvdussinet nya spontana korister och fungerade och det blev en vettig gudstjänst. Det jag sade var som inte en regelrätt predikan - vet någon vad en sådan är är den välkommen att berätta det för mig - så det är ingen risk att det hamnar på denna blogg. Men Fastan är inledd i alla fall.

Detta ovan nyss skrivna skrev jag för tio minuter sedan. Därefter gick jag ut på nätet för att hitta nån kul bild. Jag sökte på google efter bilder men hittade ingen kul bild, bara en vettig annan - Lutherhjälpen som företeelse hör ju med fastan samman (om man får poeta lite).
Jag letade också på nätet i allmänhet och fann en hänvisning till min egen blogg och just denna alldeles nyss publicerade text. Spökligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0