utgallringen fortsätter - ett nytt försök

Igår knåpade jag på ett inlägg  - veckans? - på bloggen. Jag skrev både snillrikt och tänkvärt och hade tagit med länkar kors och tvärs på internet. Och efter en stunds arbete när jag skulle publicera det hela fastnade ingenting. I stället frågade datoreländet om jag ville skaffa mig en blogg. Och så det var ajöss med det jag skrivit. Nu trycker jag på Spara & publicera - knappen efter varje mening och jag har kollat att det hela verkar funka nu.

Jag försöker givetvis inte rekonstruera gårdagens text. Bloggar skall ju vara aktuella.
Så kvällens inlägg skrivs i väntans tider på kvartsfinalen i fotbollsVM: Tyskland mot Italien. I morgon är det Purtugal mot Frankrike. Således har alla Sydamerikaner fått resa hem. England, Holland, Ukraina, Spanien likaså. Samt många andra förståss.
Det är alltså fyra lag kvar - alla europeiska. Och 3½ lag kommer från den katolska delen av kontinenten där idrottsmän mycket väl kan göra korstecken innan och efter de presterat något. Som ett offentligt uttryck för tro och livshållning?? Eller??

Egentligen är detta fashinerande på något sätt. Religionen syns på fotbollsarenan.
I Sverige får den inte ens synas i kyrkan. Allt enligt regler från skolverket som givetvis inte har något med kyrkan att göra (fast detta och liknande saker har jag berört i de tidigare inläggen om skolan låter präst delta och resultatmässigt blurr). En ny lågpunktsnivå i religionsfobisk politiker-fundamentalism samt en mikrodebatt om detta kan man ta del av på nedanstående länkar.

http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=26451&arkiv=False
http://www.nsd.se/artikel.aspx?artid=26745&arkiv=False

Nu är det femton minuter till matchen Tyskland-Italien. Skönt att Sverige inte är med. Nu kan man avslappnat vänta på avsläppet eller vad det nu heter när matchen börjar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0